Manchester City 2-3 Manchester United

Már 2-0-ra is vezettek a Vörös Ördögök, majd a City felállt, de végül a hosszabbításban Robin van Persie eldöntötte a rangadót.


A találkozót a City kezdte támadóbban, az elsõ 15 percben fölényes labdatartása volt a hazaiaknak, bár helyzeteket nem igazán tudtak kialakítani, mivel a United rendkívül jól védekezett.

Folyamatosan a vendég térfélen járt a labda, míg aztán a 16. percben a semmibõl gólt szerzett Sir Alex Ferguson csapata. Ashley Young és van Persie hozta ki a labdát csodaszépen, a szélsõ Wayne Rooneyhoz továbbított, a csatár nem mondhatni, hogy tökéletesen találta el a labdát, mégis így volt a legjobb a csapata számára, hiszen a védõk lábai mellett elgurulva a jobb alsó sarokban kötött ki a játékszer. Hart tehetetlen volt, nem is tudott mozdulni a lövésre. 1-0 a rekord bajnoknak.

A gól megfogta kissé a hazaiakat, ráadásul csapatkapitányukat is le kellett cserélni sérülés miatt. A 22. percben van Persie ugratta ki Youngot egy íveléssel, de az utolsó pillanatban Hart menteni tudott. Egy perccel késõbb Agüero hámozta át magát a teljes Untied védelmen, ám lövése gyengére sikerült és David de Gea biztosan fogta.

Még fél óra sem telt el, de máris kettõvel vezettek a Vörös Ördögök. Antonio Valencia passzolt a felfutó Rafaelhez, a védõ okosan gurított a második hullámban érkezõ Rooneyhoz, aki 8 méterrõl könnyedén lõtte ki a jobb alsót, 2-0!!!

A második bekapott gól után a City teljesen erejét vesztette támadásban, semmi veszélyt nem jelentettek de Gea kapujára egészen a félidõ utolsó perceinek egyikéig, ekkor Balotelli gurított vissza Barryhez, de a középpályás kaput sem talált 20 méterrõl. Így a szünetre magabiztos fölénnyel mehettek a vendégek.

Fordulás után Jonny Evanst kellett lecserélni, aki megsérült, helyére Chris Smalling állt be, aki azonnal felvette a meccs ritmusát és a 40 percnyi játék során kiválóan helyettesítette a United hatosát.

Egy Tom Cleverley és egy Agüero lövést jegyezhettünk el a félisõ elsõ harmadában, de kaput egyik kísérlet sem talált, majd az 59. percben ismét gólt szerzett a jobbik manchesteri csapat (természetesen a Unitedrõl van szó), mégis 2-0 maradt az állás. Van Persie az ellenfél tizenhatosának sarkától tekert, ám a labda a hosszú kapufáról kifelé pattant, szerencsére Young elé, aki közelrõl nem hibázott, ezzel máris 3-0, örülhettek a Vörös Ördögök drukkerei pár másodpercig, miután a játékvezetõ les címén - egyértelmûen jogtalanul - érvénytelenítette a gólt.

Ahogy lenni szokott, a City erre egybõl reagált. Tevez lõtt kiszorított helyzetbõl, de Geáról kijött, az érkezõ Silva lövése a spanyol kapust találta el, ám az újból kipattanó labdát Yaya Touré már belõtte, 1-2 ahelyett, hogy 0-3 lenne az állás! Bosszantó, hogy a bíró hibás döntése hozta vissza az ellenfelet a meccsbe ahelyett, hogy hárommal vitt volna a United és talán teljesen összeroppantsa a bajnokot.

Természetesen a hazaiaknak sem kellett több, mindent megtettek az egyenlítésért, Patrice Evráék pedig leginkább a védekezéssel voltak elfoglalva.

Már csak 4 perc volt a rendes játékidõbõl, amikor be is következett az, amit nem vártak a United szurkolói. Szöglet után kifejelt labdára érkezett Zabaléta és 15 méterrõl talált a vendég kapuba, 2-2.

A kilencven perc végén Silva lõtt még egyet, de a spanyol kapus biztosan védett. Azonban ismét egy klasszikus városi derbi lett ebbõl a találkozóból, miután Rafael elleni szabálytalanságért megítélt szabadrúgást van Persie a jobb alsóba tekerte a hosszabbítás 2. percében, 3-2-re módosítva az állást, természetesen a United javára. 

 


Minderre a Citytõl csak annyi válasz sikeredett, hogy egy szurkolójuk berohant a pályára, valamint Rio Ferdinandot valamivel fejen találták és felrepedt a szemöldöke. De két perc múlva talán már nem is érdekelte ez a védõt, hiszen Atkinson lefújta a rangadót, amely végén a MANCHESTER UNITED hat pontra növelte elõnyét a tabella élén a kisebbik manchesteri csapattal szemben.

 


 

 

Premier League, 16.forduló

Manchester City 2-3 Manchester United

Etihad Stadium

 

City: Hart - Zabaleta, Kompany(K. Touré 31.), Nastasic, Clichy - Barry - Nasri, Y.Touré(Dzeko 84.), Silva - Agüero - Balotelli(Tevez 52.)

Nem használt cserék: Pantilimon, Garcia, Maicon, Lescott

 

United: De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans(Smalling 49.), Evra - Valencia(Jones 84.), Carrick, Cleverley(Welbeck 88.), Young - Rooney, van Persie

Nem használt cserék: Johnstone, Scholes, Giggs, Hernandez


 

Gólszerzõ: Yaya Touré 60', Zabaleta 86' illetve Rooney 16', 29', van Persie 92' 

 

Sárga lap: Barry, Y.Touré, Nasri, Tevez illetve Ferdinand, Rooney, Jones

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!