Giggs: A City az új Arsenal

Ryan Giggs a Manchester United jelenlegi Manchester Cityvel való rivalizálását az Arsenallal vívott egykori csatározásokhoz hasonlítja, amely intenzitását csak növeli a néhány napja mögöttünk hagyott városi derbi.


1997-tõl 2004-ig a Vörös Ördögök folyamatosan az Ágyúsokkal harcoltak a Premier League bajnoki címéért, egymás elleni mérkõzéseiken pedig gyakran a tetõfokára hágtak az indulatok, a játékosok nem mentek a szomszédba egy-egy szikrázó összecsapásért, vagy akár durvaságért se.

 

Néhány nappal az Etihad Stadiumban vívott szintén parázs manchesteri derbit követõen, amelyen bár Giggs nem tudott csapata segítségére lenni, mégis az Arsene Wenger együttese ellen vívott rangadókhoz hasonlította a Kékek elleni legutóbbi csatát.

 

"Számos harcot vívtunk az évek során az Arsenal ellen, ahol amellett, hogy fontos szerep hárult az ügyességre, fizikálisan is nagyon kemények voltak, vasárnap pedig pontosan ugyanilyen érzésem támadt" - kezdte a Walesi Varázsló a Manutd.com mûsorában a Red Voicesban.

 

 

"Két nagyon jó csapat összecsapását láthattuk, aminek külön pikantériát adott az, hogy városi derbi volt. Az elmúlt három év során a manchesteri rangadók egyre intenzívebb érzelmeket korbácsoltak. Hosszabban tartott a mérkõzések felvezetése, már korán elkezdtek errõl a meccsrõl beszélni az emberek, így az érzés, ha gyõzöl, is még jobb."

 

"Itt két nagyon kiváló együttes mérte össze erejét, amelyek nagyon jó formában vannak, és a bajnokság két éllovasaként csaphattak össze. Az elsõ félidõt mi uraltuk, aztán a City, ahogyan arra számítottunk, visszajött a meccsbe, de azt gondolom, hogy ekkor is veszélyesek tudtunk maradni, aminek eredményeként nem maradtunk gól nélkül a második félidõben se. 2-2-nél, úgy, hogy a City hihetetlen erõket mozgósított, sokan kiegyeztek volna egy döntetlennel, de mi gyakran szerzünk gólokat a mérkõzések késõi szakaszában, ennél pedig nincs jobb érzés, különösen egy ilyen nagy mérkõzésen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!