Ferguson nem érti Giggs kritizálóit

Sir Alex Ferguson csakis szuperlatívuszokban tudott beszélni Ryan Giggsrõl, miután a 39 éves középpályás ismét visszapörgette az idõ kerekét a Newcastle elleni gyõzelem során.


A Walesi Varázsló vezéregyéniség volt abban, hogy a Manchester United begyûjtötte a három pontot a Boxing Dayen, és ahogy az megszokott az õ esetében, egy ilyen végigjátszott mérkõzés után valószínûtlen, hogy szombaton a West Bromwich Albion elleni bajnokin újra bevetésre kerülne.

 

A Vörös Ördögök menedzsere szerint csapata leghûségesebb szolgálójának kritikái alaptalanok és hiszi, hogy Giggs gyakran tanúbizonyságot ad korához mért fiatalosságáról.

 

"Hogyan is kritizálhatnál egy olyan játékost, aki már 20 éve szolgál?" - tette fel a kérdést Sir Alex.

 

"Egy olyan híres és tapasztalt játékos, mint Ryan esetében a probléma az, hogy valószínûleg minél többet szeretne játszani, szóval az, hogy kevesebb játéklehetõséghez jut, az megnehezíti azt, hogy egy folyamatosság alakuljon ki benne."

 

"Azonban ezt az õ korában nem kockáztathatom meg."

 

"Nem hiszem, hogy holnap játszani fog, egészen egyszerûen azért, mert a szerdai meccsen minden energiáját felõrülte, hogy gyõzelemhez segítse a csapatot. Ez az egész aláássa azok véleményét, akik kritizálják õt. Ezt egyáltalán nem tudom megérteni."

 

Mindeközben Sir Alex Ferguson beszélt arról is, hogy a sajtó mennyire felfújta, amikor a Newcastle elleni mérkõzés félidejében beszélt a mérkõzés játékvezetõjével, Mike Deannel és csalódottsággal töltötte el kollégája és egyben csapata aznapi ellenfelének menedzsere, Alan Pardew kritikája.

 

 

"Szerintem Mike Dean jól kezelte a helyzetet" - tette hozzá.

 

"Õ egy érett és tapasztalt bíró. Nem volt semmiféle szócsata köztünk. Bizonyítani próbáltam az igazamat, de mindig is ilyen voltam, mert egy érzelmes fickó vagyok."

 

"Néhány menedzser belöki a partjelzõt a pályára, aztán pedig viccet csinál belõle, de én nem csináltam ebbõl viccet. Ez egy komoly döntés volt, és tényleg úgy hiszem, hogy Jonny Evans öngólját érvényteleníteni kellett volna."

 

"Odakiáltottam neki, õ pedig odajött hozzám. Nem voltam a pálya szélétõl 1-2 méterre se, és szerintem az egészet felfújták. Egyébiránt az én és a Manchester United szempontjából a legnagyobb probléma a klub ismertsége és mérete."

 

"Alan Pardew engem kritizált emiatt, pedig õ még rosszabb nálam, ami a bírókkal való civakodást illeti. Szerdán az egész edzõi stábja folyamatosan magyarázott a bíróknak. Korábban meglökött egy partjelzõt, majd viccet csinált belõle, most pedig veszi a bátorságot, hogy engem kritizáljon. Ez hihetetlen, és egyben úgy látom el is felejtette, hogy milyen segítséget nyújtottam neki."

 

"A sajtó minden oldaláról megpróbálta csûrni-csavarni az ügyet, talán csak Barack Obamával nem beszéltek errõl! Egy szerencsétlen ellentmondás, hogy a világ legnagyobb klubjánál dolgoznom, nem pedig a Newcastle-nél, egy pindurka kis klubnál észak-keletrõl. Bizonyítani próbáltam az igazamat, de nem a határokat átlépve. A sajtó napokig ezen rágódott, ez ilyen egyszerû."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!