FA kupa-menetelésre vágyik Sir Alex

Sir Alex Ferguson eltökélt, hogy 'kezdjenek valamit' a Manchester United utóbbi idõben nem túl rózsás mérlegével az FA kupában, elsõként a West Ham United elleni szombati, 3. fordulós mérkõzésen.


Minden egyes eltelt szezon elteltével, azóta, hogy a Manchester United utolsó sikerét elérte az FA kupában a Milwall 2004-es legyõzésével, egyre nõ a Vörös Ördögök keretében azon játékosok száma, akik bár hosszú ideje szolgálják a klubot, még soha nem emelhették magasba a világ legrégebbi kupasorozatának megnyeréséért járó trófeát. Ilyen játékos például Rio Ferdinand, Wayne Rooney és Michael Carrick is.

 

Sir Alex Ferguson kijelentette, csapata gyengébb kupaszereplései az elmúlt években nem a kevesebb erõfeszítésnek, sokkal inkább más tényezõknek köszönhetõ, mint például az olyan kemény sorsolásoknak, ahol már a kupasorozat korai szakaszában Premier League csapatokkal sorsolták õket össze.

 

2005-ben az Arsenal ellen tizenegyesekkel veszítették el a döntõt a manchesteriek, azt követõen, hogy szinte az egész mérkõzést uralták, míg két évvel késõbb egy utolsó pillanatban bekapott Didier Drogba gól okozta vesztüket a Wembleyben, amely a Chelsea elsõ sikere volt az elmúlt hat évben begyüjtött négy FA kupa gyõzelmükbõl.

 

 

"Rio már tíz éve velünk van, de még soha nem nyerte meg az FA kupát - ez hihetetlen" - kezdte a skót menedzser.

 

"Ezzel kell valamit kezdenünk. A kupa egy olyan sorozat, ahol a jó formával nem feltétlenül jár együtt a mérkõzés megnyerése. Nagyon sok múlik a szerencsén is."

 

"Volt egy elõdöntõnk a City ellen, de emellett nagyon nehéz volt a sorsolásunk - kétszer idegenben a Liverpool ellen, egyszer szintén idegenben a City ellen, egyszer pedig otthon a Leeds ellen kellett játszanunk, amikor pihentettem néhány játékosomat, ez pedig visszaütött."

 

"A Chelsea fantasztikus volt az utóbbi idõben, bár azt meg kell jegyezni, hogy szerintem szerencsések voltak, amikor Drogba utolsó pillanatban szerzett góljával legyõztek minket a döntõben. Az Arsenal ellen tizenegyesekkel kaptunk ki, amire azóta is mindenki egy borzasztó eredményként emlékszik vissza nálunk."

 

"De szerintem egy olyan klub, mint a miénk, annál jobban fog játszani, minél közelebb kerülünk a Wembleyhez."

 

A Sam Allardyce vezette West Hammel csak bõvült az elmúlt években kapott nehéz ellenfelek sora az FA kupában, és Sir Alex Ferguson ki is jelentette, hogy erõs csapattal fog kiállni a hétvégén, minél jobb esélyekkel harcba szállva a továbbjutás kivívásáért.

 

"Egyértelmûen nehéz összecsapás elébe nézünk, miután otthon parádés formának örvendenek" - tette hozzá.

 

"Sam nagyszerû munkát végez náluk, elõször is feljuttatta õket, másodszor pedig remek formájuknak köszönhetõen fantasztikus eredményeket tudnak elérni."

 

"Úgyhogy kemény mérkõzés vár ránk, és nem hiszem, hogy sok változtatást eszközölnék a csapatomon. Szerintem többé-kevésbé erõs csapattal fogunk kiállni, és remélhetõleg sikerül majd kiharcolnunk a továbbjutást."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!