Nem akarta megsérteni a Newcastle-t

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson próbálta elkerülni a félreértéseket a Newcastle szurkolóival. Kihangsúlyozta, hogy õk mindig is a legjobb szurkolók közé tartoztak és rendkívüli módon támogatják saját csapatukat.


Ferguson komoly felháborodást keltett a Toon Army körein belül, amikor a Newcastle a "pindurka kis klub észak-keletrõl" jelzõt kapta sajtótájékoztatóján, miközben a Szarkák menedzserérõl beszélt.

 

Azonban a Daily Mail-nek a következõket mondta múlt vasárnap: "Sosem volt az a célom, hogy kicsinylõen beszéljek a Newcastle szurkolókról. Tisztázni szeretnék bármiféle félreértést, ami a mondottakkal kapcsolatosan merülhet fel bennük. Csakis a legnagyobb tisztelettel adózhatok és beszélhetek a Szarkák szurkolóiról, hiszen fantasztikusak. Mindig is teljes vállszélességgel támogatták a csapatukat."

 

 

"Az õ szenvedélyük, elkötelezettségük és buzgalmuk sosem ingott meg, még akkor sem, ha nem nagyon volt, amit ünnepelniük kellett volna. Mindig nagy számban jelentek meg ott és akkor, ahol és amikor a csapatnak szüksége volt az õ segítségükre, támogatásukra" - tette hozzá.

 

"Amikor egy csapatot viszek a St. James' Parkra, mindig kihangsúlyozom nekik, hogy nem elég legyûrniük az ellenfelet a pályán, hiszen a pályán uralkodó hangulattal is meg kell birkózniuk. Mindkét tényezõ fontos kelléke a gyõzelemnek."

 

"Sajnos az eredmények nem tükrözik a szurkolók hûségét, akik fizetnek annak érdekében, hogy csapatukat élõben láthassák játszani. Abban az esetben, ha ez igaz lenne, akkor a Szarkáknak a foci legnagyobbjai közt lenne a helye. Szinte tragikusan hat, ha arra gondolunk, hogy nem nyertek bajnokságot majd' 80 éve."

 

 

Sir Alex azt is elmondta, hogy az utóbbi napokban leveleket kapott bizonyos Newcastle szurkolóktól, akik elégedetlenek azzal, ahogyan szeretett klubjuk vezetve van.

 

"A sok kritikán kívül volt szerencsém olyan üzeneteket is kapni, amikben olyan emberek szólaltak fel, akik úgy érzik, hogy a klub cserben hagyta õket és nem illeszkedik be saját terveikbe a szurkolók által áhított siker, az általuk mutatott ambíció." 

 

Ferguson egy vitába keveredett Pardew-val, aminek a témája a bírók nyomás alá helyezése volt, miután a Newcastle menedzsere boldogtalan volt a Sir Alex által tanúsított viselkedése miatt, a United legutóbbi gyõzelme során a Szarkák felett.

 

"A probléma számomra és a Manchester United számára az, hogy a klub profilja hatalmas. Én a világ legnagyobb klubjánál dolgoznom, nem pedig a Newcastle-nél, egy pindurka kis klubnál észak-keletrõl" - mondta a meccs utána sajtótájékoztatón, ami elégedetlenkedést okozott a Szarkák szurkolói között.


Eurosport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!