Van Persie a legmagasabb fokozatba kapcsolt

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester United kezdi a legjobbakat kihozni nyári igazolásukból, Robin van Persiebõl.


Az Arsenaltól nagyon jó meglátással szerzõdtetett csatár jelen pillanatban vezeti a góllövõlistát a Barclays Premier Leagueben, de menedzsere úgy érzi, csapattársainak érthetõ módon idõbe telik, míg hozzászoknak stílusához, és ezzel együtt maximálisan kitudják aknázni a benne rejlõ potenciált.

 

A hétvégi West Ham United elleni, az FA kupában szerzett utolsó perces drámai egyenlítõgólja is remekül példázza a holland támadó kimagasló képességeit, és valószínûleg vasárnap is õ lesz az a játékos, akitõl a Liverpool leginkább tartani fog.

 

"Nem olyan régen még azt mondtam, nem hiszem, hogy teljesen kitudtuk már használni a benne rejlõ lehetõségeket, de azt hiszem mostanra már ez is elkövetkezett" - kezdte Sir Alex mai, szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját.

 

"Mostanra már sokkal jobban hozzászoktunk ahhoz a játékhoz, amelyet a hozzá hasonló játékosok képviselnek, ez pedig sokat segített. Nagyon fontos láncszemévé vált csapatunknak."

 

"Az, amit a tavalyi évben elért, az csak a jéghegy csúcsa volt az Arsenalnál töltött éveinek. Biztosat soha nem lehet feltételezni egy olyan játékosról, aki az elsõ évét tölti egy új csapatnál. Ki gondolta volna, hogy Wayne mesterhármast szerez a debütálásán? Az egy tündérmese volt. Soha nem lehet tudni, mire számíthat az ember ilyen esetekben. Az egyetlen dolog, amiben biztosak voltunk, hogy személyében egy nagyon jó játékost találtunk."

 

A 71 éves edzõlegenda úgy véli, a klub egyáltalán nem fizetett túl sokat egy olyan játékosért, aki szerzõdése utolsó évében járt az Emirates Stadiumban, miután szinte már most megtérült a belé fektetett pénzösszeg, és Samir Nasri Manchester Cityhez való átigazolását hozta fel, mint példa az átigazolási piac mûködésére.

 

 

"Az elsõ dolog, amely felkeltette a figyelmünket a játékossal kapcsolatban, azok a képességei" - tette hozzá.

 

"Ennyi pénzt kifizetni egy szerzõdése utolsó évében járó játékosért nagyon sok. De az igazság az, hogy egy évvel ezelõtt bebizonyosodott, amikor Samir Nasriért 24 millió fontot fizetett az Arsenal, hogy ilyen helyzetben két választási lehetõség van - akarod, vagy nem akarod megszerezni?"

 

"Ha akarod, akkor ki kell fizetned azt az összeget, amelyet a klubja kér érte. Mi nagyon akartunk Robint, úgyhogy hajlandóak voltunk nagyon messzire is elmenni érte. Manapság már így mennek a dolgok ebben a játékban. Természetesen, ha egy olyan klubbal tárgyalsz és egyezkedsz, akihez még három-négy évig érvényes szerzõdés köt egy játékost, akkor õk vannak jobb helyzetben, de végül minden ilyen üzlet a felek hajlandóságán múlik csak."

 

Eközben a Liverpool legnagyobb veszélyforrása, a házigólkirály Luis Suarez is egyre jobb formának örvendve készülhet a hétvégi rangadóra - annak ellenére, hogy múlt vasárnap, a Mansfield ellen kézzel szerzett gólja elég nagy visszhangot váltott ki.

 

Ennek ellenére Sir Alex Ferguson úgy érzi, nincs szükség arra, hogy az uruguayi válogatott játékosra külön figyelmet szenteljenek, és a liverpooliak elleni gigaösszecsapásra ugyanúgy készülnek majd az Old Traffordon, mint bármely más ellenfél vendégjátékára.

 

"Saját magunkra akarunk koncentrálni."

 

"Minden ellenfelünk felé a megfelelõ tiszteletet mutatjuk, az ellenfelek feltérképezése pedig nagyon fontos feladat. Annyi információt kell megosztani a csapattal, amennyit csak lehet."

 

"Ugyanakkor néha elõfordulhat, hogy túlzásba viszi az ember - 20 évvel ezelõtt még akár egy egész mérkõzést is megnézettünk videón a játékosokkal, de ma már ez nem így van. Már nem erre koncentrálódik a felkészülés. Most a mérkõzés várhatóan legfontosabb aspektusaira helyezzük a hangsúlyt. Suarez nem különbözik a többi jó játékostól, akik ellen a bajnokságban helyt kell állnunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!