Tulajdonosváltás az MUTV-nél

A Manchester United megszerezte a Manchester United Television (MUTV) egyharmados kisebbségi részét a BSkyB-tõl, ezzel a klub immár 100 százalékos tulajdonosnak mondhatja magát.


A klub hosszú távú digitális média terveinek részeként a Manchester United stratégiai lépésként megszerezte az MUTV egyharmadát, mely a Sky tulajdonában volt eddig. Mindezt annak érdekében tette, hogy 100%-ban birtokolja a televíziót, amellyel a médián belül terjeszkedni kíván.


Az MUTV 1998-ban kezdte meg mûsorát, akkor még három tulajdonossal, az angol médiaszolgáltató és a Sky is azonos arányban voltak résztulajdonosok. Az MUTV berkein belüli szakértelem azóta komoly fejlõdést mutatott, amely oda vezetett, hgy a klub 2007 novemberében megvásárolta az ITV részét.

A legújabb lépés pedig jelzi a klub azon szándékát, hogy teljes ellenõrzése alatt legyen a músorok elõállítása és forgalmazása.

 Az MUTV-t a világ 57 országában lehet elérni, az Egyesült-Királyság és Írország területén elõfizetéses formában kábelen vagy mûholdon keresztül, míg számos más országban a nemzetközi mûsorszolgáltatók csomagjain keresztül.

 


Richard Arnold, a United kereskedelmi igazgatója elmondta:

"A Sky-tól megvásárolt rész nagyszerû hír minden szurkolónk számára, akik a világ minden részérõl figyelnek minket, jó hír az MUTV számára, a stáb és a klub számára is."

"Bízunk abban, hogy tovább tudjuk növelni média vállalkozásunkat és forgalmazási képességünket az elkövetkezendõ évek során, amivel a legjobb és legvonzóbb tartalmakat tudjuk eljuttatni a 659 millió követõnkhöz."

"A Sky aktív és nagyrabecsült partnerünk volt a csatorna elindítása óta és segített abban, hogy az MUTV a legjobb és legnézettebb tévécsatorna legyen a világon, mely egy adott klubról szól."

"A jövõben is szoros kapcsolatban leszünk a Sky társasággal."

Az MUTV jelenleg mintegy 60 munkatársat foglalkoztat és a Manchester központjában elhelyezkedõ irodán, a carringtoni stúdión és az Old Traffordon belül elhelyezett stúdión keresztül mûködik.  


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!