Cole a 'különleges' csatárokat élteti

Andy Cole hiszi, hogy a Manchester United jelenleg egy igen 'különleges' csatársorral rendelkezik, azonban szerinte még túl korai lenne az 1999-es triplázó csapat támadókvartettjéhez hasonlítani õket.


Sir Alex Ferguson gyakran említette meg ebben a szezonban azt a tényt, hogy Robin van Persie, Wayne Rooney, Javier Hernandez és Danny Welbeck hasonlóan kellemes mennyiségû variációs lehetõséget biztosít számára, mint Andy Colék idejében volt számára. Az egykori angol válogatott gólgyáros ugyanis remek egységet alkotott Dwight Yorkekal, de Terry Sheringham és Ole Gunnar Solskjaer is méltán megérdemli, hogy aranyozott betûkkel írják le a nevüket.

 

Az Audience with Andy Cole címû, MUTV-n róla sugárzott mûsorban az egykori Newcastle játékos elmondta, szerinte egykori menedzsere olyan fegyverekkel rendelkezik játékosai személyében a támadószekcióban, amely lehetõséget fog nyújtani számára, hogy három fronton is a legvégsõkig, a sorozatok megnyeréséért legyenek harcban.

 

"Robin hihetetlenül jól teljesít" - kezdte Cole.

 

"Ahogy Wayne, Chicha és Danny Welbeck is. Én ugyanígy tekintek arra a három játékosra - Yorkey, Teddy és Ole - akikkel én együtt játszottam, a maiakat pedig mindig is ahhoz fogják hasonlítani, amit mi elértünk."

 

"Pedig csak akkor szabad összehasonlítást tenni, ha a szezonnak vége, és látjuk, hogy a játékosok mit is értek el pontosan, de mindenesetre az elmondható, hogy ezek a fiúk nagyon különlegesek. Ugyanúgy, ahogy az 1999-ben összeállt társaság is az volt, úgyhogy majd az idõ eldönti, hogy milyen megítélés alá esnek majd."

 

 

Cole nem hiszi, hogy a mai csatársorból bárkivel is hasonlóságot mutatna, mégha egyéni képességeiket maximálisan el is ismeri.

 

"Egyáltalán nem" - válaszolta a kérdésre.

 

"Ha megnézzük, hogy a játék képe miként alakult az eltelt évek során, akkor láthatjuk, hogy sok a változás. Robin képes nagyon sokszor egyedül is megoldani a feladatait a kapu elõtt, Wayne pedig tud a középpályán, vagy gyémántalakzatban a gyémánt tetején is játszani. Chicha szeret befutni a védõk mögé, én pedig mindig is szerettem nézni, ahogy a középcsatárok széthúzzák a védõket azzal, hogy befutnak mögéjük."

 

"A kapu soha nem mozdul el. Megpróbálod széthúzni õket, de a védõk nem igazán szeretnek elmozdulni a helyükrõl, így neked több helyed marad. Sokat figyelem a ma a csapatban játszókat, és szerintem az én stílusom különbözik az övékétõl."

 

A jövõt illetõen Cole még bizonytalan, hogy teljes állásban edzõi feladatokat lásson el.

 

"Felületesen foglalkoztat a dolog, és élvezem is. A Huddersfieldnél már végeztem hasonló feladatokat, és idõrõl-idõre kapok hasonló megkéréseket. Hogy látom-e magamat menedzserként? Õszintén megmondva nem tudom."

 

"Egy héten néhány, két-három napot szívesen foglalkoznék vele, talán egy kicsit edzeném a csatárokat is, de aztán kiszállnék belõle. Ez az egyetlen dolog, hogy megtapasztald, megy-e a dolog, vagy nem. De olyan nincs, hogy teljes gõzzel csinálsz valamit, aztán meg bejelented, hogy mégse jó ez nekem. De szeretném megpróbálni, aztán majd meglátom, hogy miként alakulnak a dolgok."

 

A 41 éves, a szurkolók között legendaként tisztelt játékos reméli, hogy egy másik egykori klubja, a Fulham ellen gyõzedelmeskedni tudnak a Vörös Ördögök, amikor a két csapat szombaton az FA-kupa 4. fordulójában találkozik.

 

"Nagyon reménykedem benne, már csak azért is, mert az utóbbi években nem ment túl jól a kupában a csapatnak. Amikor az ilyen kupasorozatokról beszélünk, nem szabad megfelejtkeznünk a szerencsérõl se. Nézzük csak a Bradford példáját. Ki számított volna erre? Úgyhogy adja ég, hogy sikerül egy jó sorozatot produkálni és megnyerni a döntõt is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!