Law még több gólra számít Rooneytól

A Manchester Unitedben minden idõk legtöbb FA-kupa gólját szerzõ Denis Law támogatja Wayne Rooney-t, hogy folytassa a gólgyártást a Vörös Ördögök mezében.


A skót legenda szerint elkerülhetetlen, hogy a United 10-ese a klub színeiben szerzett összes gólt tekintve megelõzze õt, azonban az e tekintetben szerzett 237 találatából 34 alkalommal a világ leghíresebb kupaküzdelmében talált be, amely még így is tizennyolccal több, mint amennyit Wayne Rooney számlál azt követõen, hogy remek gólt szerzett a hétvégén a Fulham elleni gyõzelem során.

 

Az egykori Everton-játékos mindent meg fog tenni azért, hogy feljebb tornássza magát a Vörös Ördögök FA-kupa gólszerzõi között is - ahol jelenleg a hetedik a sorban - ugyanis az FA-kupa megnyeréssért folytatott harca folytatódik, amelyet egyébként pályafutása során elõször nyerne meg.

 

 

"Van olyan, hogy meglátsz egy játékost a tizenhatoson belül, vagy annak közelében, és nem hiszed, hogy gólt fog szerezni" - kezdte Law az Inside Unitednek.

 

"De Rooney esetében erre soha nem lehet gondolni. Mindig rettegtünk Jimmy Graves ellen játszani, amikor a Spursben szerepelt, mert tudtuk, hogy ha a kapu közelébe kerül, nagy eséllyel gólt szerez. Rooney is hasonló kategóriába tartozik."

 

"Amíg elértem erre a szintre [hogy 237 gólt szerezzen - a szerk.] természetesen összesítésben meg kellett elõznöm hozzá másokat, úgyhogy ilyen mindig elõfordul a futballban. Boldogan elõztem meg másokat és elkerülhetetlennek tûnik, hogy Rooney pedig átadja a múltnak az én rekordomat. Megmondtam, amikor a klubhoz igazolt, hogy ha sikerül elkerülnie a súlyos sérüléseket, õ lehet minden idõk legjobb gólszerzõje a Manchester Unitedben, ez nem is lehet kétséges."

 

A Manchester United minden idõk legjobb gólszerzõi az FA-kupában:
1. DENIS LAW 34 gól
2. Jack Rowley 26 gól
3. Stan Pearson 21 gól
3. George Best 21 gól
5. Sir Bobby Charlton 19 gól
6. Mark Hughes 17 gól
7. WAYNE ROONEY 16 gól

 

A Manchester United minden idõk legjobb gólszerzõi minden sorozatot egybevéve:

1. Sir Bobby Charlton 249 gól
2. DENIS LAW 237 gól
3. Jack Rowley 211 gól
4. WAYNE ROONEY 191 gól


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!