Giggs: Döntõnek bizonyult a koncentráció

Ryan Giggs állítása szerint a mentális erõ bizonyult döntõnek a Manchester United javára, amikor ma felülkerekedtek az elõzetesen nagy fizikális erõpróbát tartogató Evertonon az Old Traffordon.


A figyelem, és a koncentráció voltak a leggyakrabban elhangzó szavak a Vörös Ördögöket legrégebb óta szolgáló játékos mérkõzés utáni interjújában, amely során elmondta, hogy a listavezetõ minden egyes tagja remek munkát végzett.

 

"Szükségünk volt rá, hogy megfelelõen koncentráljunk, mert tudtuk, hogy mi történt ugyanitt az Everton ellen az elõzõ szezonban, illetve, hogy õk nagyon kemény ellenfelek" - kezdte Giggs.

 

"Tudtuk, hogyha nem lesz gond a figyelmünkkel, akkor nagy eséllyel rendelkezünk."

 

Giggs az elsõ adandó alkalmat azonnal kihasználta a gólszerzésre a liverpooliak ellen, amikor Tim Howard mellett talált be a kapufa segítségével, amelyet Robin van Persie erõszakos és sikeres labdaszerzése elõzött meg.

 

"Természetesen ez egy nagyon fontos gól volt, ez volt a legfontosabb ezzel kapcsolatban" - tette hozzá a walesi középpályás, ünneplésének elfojtásaként, amiért már sorozatban 21. Premier League szezonjában tudott eredményes lenni.

 

"A gólom jó helyzetbe hozott minket, és azt követõen nagyon jó játékkal álltunk elõ. Erre pedig nagyon szükségünk volt egy hihetetlenül jó Everton ellen. A legfõbb dolog egyértelmûen az eredmény volt számunkra. A teljesítményünk nem volt fontos, de szerintem jól játszottunk egyébként."

 

 

Ez a gyõzelem már a tizenkettedik volt a manchesteriek legutóbbi 14 bajnokijából a novemberi, Norwich elleni sokkoló vereség óta, és a másik két meccsen is sikerült 1-1-es döntetlent elérniük idegenben a Swansea City és a Tottenham Hotspur ellen. Mostanra egyértelmûen világossá vált, hogy a 2012/2013-as szezon bajnoki trófeájának sorsa a Manchester United kezében van, és Giggs úgy érzi, hogy megfelelõ minõséggel, és tudással rendelkezik keretük ahhoz hogy tudják, miként fejezzék be az elkezdett feladatukat.

 

"Ha folytatjuk jó formánkat, és továbbra is hozzuk az eredményeket, akkor rendben leszünk."

 

"Remek formában játszottunk, és olyan játékosok ültek a kispadon, vagy akár még ott se, akik bármikor, bármely csapatba befértek volna. A jelenlegi keretünk, amellyel rendelkezünk, hihetetlenül erõs, és a szezon végéig ezt meg kell tartanunk."

 

"Elég tapasztalattal rendelkeznek a keretünk tagjai, de soha semmit nem szabad biztosra vennünk. Egyszerûen csak jól kell játszanunk. A keretünk erõsségét tekintve ennek így kell lennie, ha mindenki egészséges tud maradni. De nem lehet tudni, hogy mi fog történni holnap. Az a fontos, hogy koncentráljunk a saját feladatunkra, és elvégezzük a munkánkat."

 

Miután az Everton elleni mérkõzést biztosan, és három pontot megszerezve hozta le a csapat, így Giggsnek is lehetõsége nyílt a sorban következõ mérkõzésükkel foglalkozni - amely nem más lesz a folytatásban, mint a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkõzése a Santiago Bernabeuban jövõ héten szerdán.

 

"Nem lehetne annál nagyobb küldetés, mint hogy a Real Madrid ellen játszunk, fantasztikus meccs lesz. Már most nagyon várjuk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!