Ronaldo klasszisnak született

Sir Alex Ferguson szerint 'nyilvánvaló' volt, hogy Cristiano Ronaldoból egy napon a világ egyik legnagyszerûbb futballistája válik majd.


A Manchester United menedzsere emellett azzal is viccelõdött újságírók kérdéseire válaszolva, hogy talán valamilyen titkos taktikához kellene folyamodnia, hogy leláncolja egykori sztárjátékosát a szerdai, madridi Bajnokok Ligája mérkõzésen.

 

"Azt kell, hogy mondjam, Ronaldo formája létfontosságú mindazt illetõen, amit a Madrid csinál" - kezdte Sir Alex Ferguson.

 

"A gól/meccs mutatója - 178 mérkõzésen 179 gól - magáért beszél. Szerintem majd meg kell zsarolnom õt, és elmondanom az igazi történetét, hogy ennek gátat szabjak."

 

"Õ egy fantasztikus játékos, és én tudtam, hogy jól fog teljesíteni, illetve hogy parádésan fog játszani Madridban. Még akkoriban is nagyon fiatal volt, amikor távozott tõlünk, és nyilvánvaló volt, hogy világklasszis válik belõle, nem is lehetett ez kérdéses."

 

"Amikor elõször hozzánk került, még csak egy fiú volt, aki minden áron megakarta mutatni minden trükkjét, és technikai képességét, de lépésrõl-lépésre túllépett játékbeli hibáin, mert õ egy hihetetlenül sokoldalú játékos."

 

"Utolsó meccse a távozása elõtti szezonban.... szinte mindenkinek helyzetet csinált, legalább öt nagy lehetõséget dolgozott ki, a legtöbbet egymaga. Egészen lenyûgözõ volt."

 

A szezon korai szakaszában Ronaldo azzal kavarta fel az állóvizet, hogy azt nyilatkozta újságíróknak: "Boldogtalan vagyok, a klubom pedig tudja miért", amellyel azonnal megindult a pletykagyár a spanyol fõvárosból való távozásával és egyben a Unitedhez való visszatérésével kapcsolatban, ahol hat trófeákkal gazdag éve alatt több mint 300 mérkõzésen lépett pályára.

 

 

Ronny, ahogy korábban emlegették a klubnál, azóta már egyértelmûen kinyilvánította, hogy boldogtalansága elmúlt, de elmondása szerint még mindig nem írt alá új szerzõdést a Királyiaknál, eközben pedig többször lenyilatkozta, hogy "hiányzik" neki Manchester.

 

Azonban, amikor a témáról kérdezték Sir Alexet, a skót menedzser óvatos volt, és elárulta, hogy nem tudja elképzelni, miként lehetne újra az õ játékosuk a portugál középpályás.

 

"Mindenki ezzel foglalkozik, pedig én nem látom magam elõtt ennek a lehetõségét" - tette hozzá.

 

"Még két és fél éves szerzõdése van klubjával, ha pedig valaki megakarná õt vásárolni, akkor ott több száz millióról kellene beszélnünk. Ez mindenkit, még a Barcelonát is eltántorítja a megszerzésétõl. Szerintem a Madridnál nagyon keményen próbálkoznak, hogy új szerzõdést kössenek vele, és szerintem sikerülni is fog nekik."

 

"A népszerûségben való tündöklése nagyban különbözik attól, ami itt Manchesterben volt vele. Itt a játékosok szerintem sokkal nagyobb védelmet kapnak - különösen az edzéseken. Ahogy mindenki tudja, Madridban mindenhol kamerák vannak. Szerintem rengeteg dolog hiányzik neki innen a Unitedtõl, de ez nem akadályozta meg õt abban, hogy futballistaként tovább fejlõdjön. Hihetetlen elõre lépésen ment keresztül."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!