Neville: kitörölhetetlen emlék

Gary Neville úgy véli, hogy a Manchester United megtanulta a leckét és a 2011/12-es bajnoki cím elvesztése gerjeszti hatalmas elszántságra a Vörös Ördögöket, hogy minél több fronton megállják a helyüket.


Ennek alapján a United 12 pontos elõnyére a Manchester Cityvel szemben lehet úgy gondolni, mint egy lenyûgözõ teljesítményre, de semmiképpen nem szabad átívelhetetlen szakadékként tekinteni.

 

Neville, aki már több nagy finálét megélt a Vörös Ördögökkel, arra ösztönzi volt csapattársait, hogy a tavalyi kellemetlen emlékekbõl merítsenek erõt a küzdelemhez. 

 

Neville aki jelenleg a Manchester Unted nagyköveteként tevékenykedik a következõket mondta az Everton elleni mérkõzést követõen: "Ismerve a játékosokat, a tavalyi kudarcra emlékezve biztosan azt mondják egymás közt az öltözõben 'kizárt, hogy hagyjuk, ezt újra megtörténni.'"

 

"Van egy olyan gondolatmenet a fejükben, ami figyelmezteti õket: hoppá én már jártam így és soha többet nem akarok ilyen kellemetlen helyzetbe kerülni."

 

"A másik fontos különbség a tavalyi évhez, hogy most sokkal erõsebb a csapat. Az utolsó [7] bajnoki mérkõzésen már volt [4] kapott gól nélküli gyõzelmük, ez egy jelentõs javulását mutatja a védelemnek, kezdenek bajnoki formába kerülni."

 

 

"Az egyensúly megteremtése, a védelem megszilárdítása kulcsfontosságú lesz itthon és külföldön egyaránt. Mos remek egyensúly van a védelem és a támadóerõ között, ami nagyon fontos szerephez jut az elkövetkezendõ idõszakban."

 

"Ahogy élesedik a helyzet a United egyre jobban összefog, egyre erõsebb a csapatszellem, egyre remekebb összmunkára képesek. Biztos azonban, hogy mindig ott lesz a fejükben a tavalyi kudarc, de ez ad majd extra erõt Sir Alexnek és a csapatnak a hátralévõ küzdelmekhez.

 

"Minden egyes mérkõzés kulcsfontosságú, egyik gyõzelem sem lehet magától értetõdõ. Biztos vagyok benne, hogy a srácok ezt fogják magukban ismételgetni, mert érzik, hogy remek eséllyel küzdenek ebben a szezonban."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!