Sir Alex: Uralhatjuk Európát

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester United megnyerheti a Bajnokok Ligáját ebben a szezonban - ha a Vörös Ördögök ki tudják ejteni a sorozat egyik favoritjának tartott Real Madridot.


Az angol bajnokságot toronymagasan vezetõ manchesteriek az õszi csoportküzdelmekbõl legmagasabb fokozatban játszva, jóval Karácsony elõtt, két fordulóval a csoportkör vége elõtt már továbbjutottak. Sir Alex tanítványai azóta a hazai színtéren is demonstrálták erejüket, ugyanis a Premier Leagueben 12 pontos elõnyre tette szert a Manchester Cityvel szemben, az FA-kupában pedig már a legjobb 16 között járnak.

 

"A csapatunk képes megnyerni a Bajnokok Ligáját" - kezdte a skót menedzser Madridban a mérkõzést megelõzõ sajtótájékoztatóján.

 

"Nagyszerû csapatszellem jellemez minket. Az emberek folyamatosan azt hangoztatják, hogy nem vagyunk ugyanolyan jók, mint a korábbi Unitedek, de néha a múlt emlékei elködösítenek minket, és ez velem is elõ szokott fordulni."

 

"A valóság az, hogy ez a csapat nem igazán tudja, milyen legyõzöttnek lenni, amely egy nagyszerû tulajdonság."

 

"Holnap lesz a puding próbája, nekünk pedig tovább kell jutnunk, ha meg akarjuk nyerni ezt a trófeát."

 

 

A Manchester United 71 éves edzõlegendáját nem csak csapata formája, hanem az a tény is elégedettséggel tölti el, hogy mindössze Paul Scholes az egyetlen olyan játékosa, akire nem számíthatott, amikor útra keltek Spanyolországba.

 

"Készen állunk holnapra. Mióta elindult a Bajnokok Ligája, szinte minden egyes évben játszottunk a világ egyik legnagyobb csapatával" - tette hozzá.

 

"Amikor sok-sok évvel ezelõtt elkezdtem az edzõsködést, arról álmodoztam, hogy menedzserként klasszis csapatok ellen ülhetek majd a kispadon, a Bajnokok Ligájában pedig erre állandó jelleggel lehetõségem nyílik."

 

"Van egy különleges jelentõsége annak, ha nagy csapatok ellen kell játszanod, ezt pedig majd láthatjuk holnap is. Ez nem egy 0-0-s döntetlennel végzõdõ este lesz, errõl mindenkit biztosíthatok. Ez a mérkõzés meg fog felelni a felfokozott elvárásoknak. Az ilyen típusú mérkõzéseken minden szerepet játszik a két csapat közötti történelem, ahogy a két csapat eltökélt vágya is a továbbjutásra."

 

"Sajnálatos, hogy már ilyen korán összefutunk velük. Azt kívánnám, hogy bárcsak a Wembleyben, a döntõben történt volna meg ez."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!