Aston Villa 2-2 Manchester United

A szezon legkiábrándítóbb 80 perce után mentett pontot a United két gólos hátrányból.


A napsütéses idõben kiváló futballidõ várta a csapatokat, hogy egy remek mérkõzést játszanak.

Mindkét csapat sérülésekkel bajlódott, de a felállások alapján a Vörös Ördögök talán jobb helyzetben voltak.

Nézzük is a csapatokat:

Aston Villa: Friedel, Luke Young, Dunne, Collins, Warnock, Albrighton, Hogg, Bannan, Downing, Ashley Young, Agbonlahor

Cserék: Guzan, Delfouneso, Osbourne, Lichaj, Herd, Lowry, Johnson.


Manchester United: Van der Sar, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Park, Fletcher, Carrick, Nani, Hernandez, Berbatov

Cserék: Amos, Smalling, Fabio Da Silva, O'Shea, Obertan, Macheda, Gibson.

A mérkõzés elején fölényben játszott a United, az elsõ tíz perc elteltével 72-28 volt a labdatartás eloszlása százalékos értékben a vendégeknek.

Azonban helyzetig nem tudtak eljutni egészen a 16. percig, amikor egy labdaszerzést követõen Hernandez fordulhatott kapu felé, bal oldalon Berbatov követte a támadást, aki jól is kapta meg a labdát a mexikói társtól, azonban 14 méterrõl nagy helyzetben a kapu mellé lõtt Dimitar. Nagy helyzet volt, ezt illett volna belõni.

Öt perccel késõbb ismét nagy helyzetbe került a vendégcsapat. Jobb szélról lõhetett szabadrúgást Nani, beívelése Brownt találta meg a rövid saroknál. A védõ egy lágy pöcköléssel próbálta kapura terelni a labdát, de pár centimétert tévedett és a bal kapufa mellett szállt ki a labda a játéktérrõl.

Két helyzetet követõen a Villa kezdett magára találni. Jobb oldalon Albrightonnak sikerült kétszer túljárni Evra eszén, de beadásai rendre hosszúra sikerültek. A túlsó oldalról jövõ ívelésekkel sem tudott semmit kezdeni Agbonlahor.

Elsõ igazi helyzetükre a 31. percig kellett várni, amikor egy felívelt labdára Ferdinan és Agbonlahor ugrottak, a Villa csatár megnyerte a fejpárbajt, a labda Young elé került, aki a jobb alsó sarkot célozta meg, de Van der Sar hárította a lövést.

Két percre rá a Manchester United jutott szabadrúgáshoz 27 méterre Friedel kapujától. Evra és Nani álltak a labda mogé. Evra futott neki, de átlépve a labdát megindult az ellenfél tizenhatosának szélén, a portugál pedig remekül tálalt a francia elé, aki nem sokat várt, egybõl keményen belõtte az öt és felesre a játékszert. Azonban a balról érkezõ labdáról Park és Hernandez is lekésett. Pedig ez egy begyakorolt variáció volt, illett volna lövéssel befejezni.

A félidõ említésre méltó történése még Downing két próbálkozása, de egyikbõl sem lett végül gól. Az egyik lövésnél meg kell dícsérni Ferdinandot, aki hatalmasat mentett. Ráadásul nem az volt az angol védõ elsõ mentése a találkozón.

Összességében egy borzasztó elsõ félidõt követõen vonulhattak szünetre a játékosok. Egyik csapat sem érdemelt vezetést. Rengeteg eladott labda a középpályán, pontatlan átadások és elképzelés nélküli játék jellemezte a találkozót. A United talán leggyengébb félidején van túl ebben a szezonban.

Cserék nélkül folytatták a csapatok a második félidõt, amely úgy ment tovább, ahogy az elõzõ befejezõdött. Rengeteg hibával tarkított játékkal egyik csapat sem tudott nagy helyzeteket kialakítani. Egészen az 54. percig, amikor Downing lõtte be a labdát a United védõk mögé, Evra lemaradt Albrightonról, aki a hosszúnál 7 méterrõl fejelhetett szabadon, de nagyon helyezni akarta a fejesét, ami a hosszú kapufa elõtt elszállva kirepült a pályáról. Maradt a 0-0, hatalmas lehetõség maradt ki.

Két perccel késõbb Carrick elõtt adódott lövési lehetõség, de 15 méterrõl leadott lövése nagyon mellé szállt.

Ezután a Villa magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, mivel látták, ez a United ma nem a verhetetlen kategóriába tartozik.

A 68. percben egy hazai szögletet követõen Collins fejelt a keresztlécre, egy perccel késõbb a vendég védelem hozta össze a helyzetet Agbonlahornak, aki a jobb kapufa tövét találta el lövésével.

Szerencséjük volt a Vörös Ördögöknek, de a Villa nem állt le. A 72. percben Youngot ugratták ki, aki két védõ között kibújva próbált kapura törni, de Brown ütközött vele, amitõl a Villa játékos elesett, Dean pedig azonnal büntetõt ízélt. Brown sárga lapot kapott az esetnél.

A 11-est a sértett végezte, a balra mozduló Van der Sar mellett jobbra, erõsen bevágta a Villa vezetõ gólját. 1-0.

Kettõs cserét hajtott végre Sir Alex Ferguson, Berbatov és Hernandez hagyta el a pályát, helyükre Macheda és Obertan érkezett.

Sokat nem kellett várni az újabb gólra. Két perccel késõbb Macheda adta el a labdát az ellenfél 16-osa elõterében, a Villa pedig lekontrázta a vendégeket. Downing futott el a bal szélen és kiválóan ívelt a jobbról érkezõ Albrighton elé, aki 6 méterrõl nem hibázott, 2-0 a hazaiaknak.

 

 



A két gól felébresztette a Manchester Unitedet és átvették a kezdeményezést. A 80. percben Ferdinand fejesét mentette a gólvonalról Albrighton, ám a következõ percben Macheda szépített. A tizenhatos vonalán Fletcher sarkazott okosan az olasz elé, aki sokat nem habozott és keményen, 15 méterrõl a bal felsõbe bombázott. 2-1, visszajön a United????

A 83. percben majdnem újabb gólt szerzett a Villa. Downing cselezte be magát a vendég büntetõ területre, megcélozta a bal felsõ sarkot, de lövése fölé szállt.

A 85. percben szöglethez jut a United. Nani íveli be, de az elsõ védõnek sikerül kifejelnie a labdát. Azonban visszakerül a labda a portugál elé, aki csinál egy cselt, majd ballal a hosszú oldalra ívelt, ahol érkezett Vidic és egy okos fejessel kiegyenlített! 2-2, micsoda küzdés. Vajon miért nem lehet így küzdeni egész meccsen?

 

 



Sir Alex még cserélt egyet, Park helyett Smalling jött be, akit felküldött Friedel kapuja elé, hátha sikerül kihasználni magasságát. Most jött volna jól még Berbatov vagy Hernandez.

A bíró öt perc hosszabbítást ítélt meg, amit a vendégek szinte végig támadták. Obertan elõtt három lehetõség is alakult, de a fiatal francia nem tudott egyikbõl sem gólt szerezni. Maradt a döntetlen.

Ezt az Aston Villát illett volna legyõzni, de a United játékosok fejben nem voltak ott a mérkõzés elsõ 80 percében. A veretlenség megmaradt, más jó hír nem igazán mondható el errõl a találkozóról.


Aston Villa 2-2 Manchester United
Villa Park, 40073nézõ

Aston Villa: Friedel, Luke Young, Dunne, Collins, Warnock, Albrighton(Lichaj 87.), Hogg(Herd 90.), Bannan, Downing, Ashley Young, Agbonlahor(Delfouneso 78.)

Nem használt cserék: Guzan, Osbourne, Lowry, Johnson


Manchester United: Van der Sar, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra, Park(Smalling 87.), Fletcher, Carrick, Nani, Hernandez(Obertan 74.), Berbatov(Macheda 74.)

Nem használt cserék: Amos, Fabio, O'Shea, Gibson

Gólszerzõ: Young (72. 11.esbõl), Albrighton (76.) illetve Macheda (81.), Vidic (85.)

Sárga lap: L. Young, A. Young, Bannan illetve Vidic, Park, Nani, Hernandez


A United legjobbja a ManUtdFanatics szerint: Vidic


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!