Robins tiszteli egykori mentorát

Mark Robins, a Huddersfield Town menedzsere egykori tanítómestere, Sir Alex Ferguson gyõztes mentalitását éltette két egykori klubja hétvégi összecsapását megelõzõen.


Az Inside Unitednek adott exkluzív interjúban az egykori Vörös Ördög visszaidézte azt a pillanatot, amikor 1992-ben a Norwich Cityhez igazolt, illetve azt is elárulta, nagyon élvezi, amikor a listavezetõ játékát élõben tekintheti meg. Egyértelmû, hogy a Terrierek új edzõje értékes leckéket tanult menedzserétõl az Old Traffordon.

 

"Gyõzni mindenáron volt a mi vezérlõelvünk, a menedzserünk pedig ezt el is várta tõlünk, és ezt tanította nekünk" - kezdte Robins.

 

"Volt valami, amit nagyon akart a keretében látni - a gyõztes mentalitást. Valószínûleg nem kell teljesen komolyan venni azt, hogy 'minden áron', de benned kellett lennie a gyõztes mentalitásnak."

 

"Sir Alex azzal a tudattal került a klubhoz, hogy trófeákat kellett nyernie. Ez idõbe telt számára, de szerencsére 26 év után máig a helyén maradhatott, és hihetetlen sikereket ért el. Mindez annak volt köszönhetõ, amit a csapatba plántált, és hogy újra elõvette a Sir Matt Busby által vallott tanokat, amelyet követõen aztán olyan csapatot tudott építeni, amely máig sikeres."

 

"Egy olyan klubot hozott létre, amely egyet jelent a sikerrel, hihetetlen játékstílusát pedig öröm nézni. A csapat üzleti sikere legalább ugyanolyan szintû, mint az, ahogyan játszanak, és múlnak felül csapatokat."

 

"Nem csak, hogy mindig kiharcolják maguk számára a megfelelõ eredményt, de idõnként mindezt hihetetlenül fesztelenül teszik meg. A csapatban játszó játékosok hihetetlen érzékkel rendelkeznek támadásoknál, hihetetlen élményt nyújtva ezzel a nézõközönségnek. Dióhéjben a Manchester United támadó, és egyben sikeres márka."

 

 

Robins elismerte, nem kellett volna távozását kérnie a Unitedtõl, hogy a Norwichhoz kerülhessen, ahelyett, hogy maradt volna egy új szerzõdés keretében az Old Traffordon a Barclays Premier League létrehívásának idõszakában.

 

"Én kértem, hogy távozhassak, mert játszani akartam" - tette hozzá.

 

"Ez az egyik, amit mára nagyon bánok. Néha döntést kell hoznia az embernek úgy, hogy fiatal és erõs érzelmek vezérlik, és azt hiszi, hogy jól döntött, pedig még nem érett meg egy ilyen nagy horderejû dolog eldöntésére."

 

"Én is ebbe a kategóriába estem. Maradnom kellett volna, és várnom, mert abban a szezonban, amelyben távoztam, megnyerték a bajnokságot. Ha fiatal vagy, még nem tudhatod miként alakul egy-egy dolog az életedben, és utólagos bölcsességként azt mondom, hogy egy kicsit tovább is maradhattam volna."

 

"A fõnök három éves szerzõdést kínált számomra, amely visszatekintve nagylelkû volt tõle, ám akkoriban én úgy éreztem, hogy nem nekem ez az ajánlat, és távoznom kell, hogy játszak. Pedig akkor már közel s távol az ország legjobb klubjánál játszottam, nekem pedig maradnom kellett volna és kitartanom."

 

"Miután döntéseket hozol, nem engedheted meg magadnak, hogy megbánd a dolgokat, és minden egyes klubnál voltak jó idõszakaim, ahova azután kerültem, de semmi nem helyettesítheti azt az érzést, hogy olyan klubnál játszhattam, mint a Manchester United, a kétség bármilyen árnya nélkül."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!