Edzõi állás vár Giggsre

Még alig száradt meg a tinta Ryan Giggs új, egyéves szerzõdéshosszabbításán, Sir Alex Ferguson a mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a walesi azután is a Unitednél marad (edzõként), ha szögre akasztotta cipõjét.


Giggs az új szerzõdésének értelmében legalább 2014 júniusáig a Vörös Ördögök alkalmazásában marad, mint játékos és akár már a Norwich ellen elérheti 1000. tétmérkõzését (a Unitedben, a walesi és a brit válogatottban összesen) 22 évvel azután, hogy 1991 március 2-án debütált a manchesteri csapatban.

"Szerepet kap [a Norwich ellen] és szerephez jut kedden is [a Real Madrid ellen], így az elkövetkezendõ egy hétben lejátsza ezredik mérkõzését, ami fenomenális. Egyedülálló ez a modern futballban, de azt hiszem, több is ez annál - nem hiszem, hogy bárki is eléri ezt, tekintettel arra, ahogyan a játékosok szerzõdéseit kijátszák manapság."

"Nagyon szerencsések vagyunk, hogy számos olyan játékosunk van, akik hosszú idõ óta a klubban szerepelnek. Rio Ferdinand és Paul Scholes természetesen, valamint olyanok, mint Nemanja Vidic és Patrice Evra, akik hét évet adtak nekünk. Ez elég szokatlan a modern világban."

"Ryan megérdemelte az egyéves hosszabbítást, mert a formája nem változott az utóbbi évek során. Még mindig tartja a csodás fiatalságot a játékában, nagyszerû egyensúlyban van, erõnléte remek és mindig képes gólt szerezni. Valóban megérdemli az új szerzõdést."

 


Ryan tehetségének magasztalása nem újdonság, de Sir Alex elmondta, azt várja Giggstõl és veterán csapattársától, Paul Scholestól, hogy visszavonulásuk után edzõi feladatokat végeznek majd.

"Ezt tervezzük, ezt csináltuk már Nicky Buttal is, aki a tartalékoknál dolgozik és amikor Paul Scholes befejezi, ugyanez történik vele is."

"Nagyon jó, hogy korábbi játékosaink a klub különbözõ területein dolgoznak. Mike Phelan, Brian McClair, Tony Whelan, Paul McGuinness - Úgy vélem, fontos, hogy olyanok dolgoznak itt, kiknek megvan a tapasztalatuk abban, milyen itt játékosnak lenni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!