Beckham számára Giggs a követendõ példa

David Beckham elárulta, szeretne ugyanaddig a futballpályán lenni, mint egykori csapattársa, Ryan Giggs, és arra számít, hogy a Walesi Varázsló a hétvégén, a Norwich City elleni bajnokin pályára lép, hogy meglegyen 1000. mérkõzése pályafutása során.


A Manchester United saját nevelésû élõ legendáját, és ikonját, akit éppen ma jutalmaztak meg a klubnál tett szolgálatai miatt újabb egy éves szerzõdéssel, volt játszótársa, Beckham is éltette, aki nem felejtkezett el egykori menedzsere, Sir Alex Ferguson dicséretérõl se, amikor odafigyelve kezeli a fiatal futballistákat.

 

Egyébként biztosan nagy szerepet játszik a skót menedzser játékosai életútjának egyengetésében, ugyanis Paul Scholes is még keretének tagja 39 évesen.

 

"Amikor még tinédzserek voltunk, Alex Ferguson megtanított minket tisztelni a játékot, tisztelni a testünket, és hogy szeressük, amit csinálunk" - kezdte a Giggsnél 18 hónappal fiatalabb, jelenleg a Paris Saint-Germainnél játszó Beckham az L'Equipe-nek.

 

"Eddig Ryan Giggs, aki a legmesszebb jutott közülünk. De várjunk, a végén lehet, hogy én leszek, aki a legtovább játszik majd."

 

 

Beckham egy másik ügyben is megszólalt a Vörös Ördögök kapcsán, ugyanis saját tapasztalatai alapján átérzi azt a helyzetet, hogy Cristiano Ronaldo ezúttal ellenfélként tér vissza az Old Traffordra, amikor a Real Madriddal a Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének visszavágója miatt repülnek Manchesterbe.

 

A két klub elsõ összecsapása 1-1-es döntetlenre végzõdõtt a spanyol fõvárosban, de Beckham figyelmeztet, hogy Ronaldo még a szokásosnál is nagyobb veszélyt jelenthet a különleges alkalomra való tekintettel.

 

"Természetesen ha visszatérsz egy korábbi állomáshelyedre, akkor élvezed a lehetõséget, és biztos vagyok benne, hogy ez inspirálni fogja Cristiano-t" - tette hozzá az angol középpályás, aki pár évvel ezelõtt az AC Milan színeiben tért vissza nevelõklubja stadionjába.

 

"Rengeteg dolog inspirálja a klasszis játékosokat, az pedig, hogy visszatér, egy különleges estét tartogat számára. A szurkolók imádják, ez pedig egy remek alkalom lesz számára."

 

Beckham játszott pályafutása során a United mellett a Real Madridban is, és szerinte nehéz lenne megjósolni a párharc végkimenetelét.

 

"A United jól teljesített a Bernabeuban, és biztos vagyok benne, hogy az Old Traffordon is remekelni fognak. Nagyszerû élmény lesz ezt a meccset végignézni. Nehéz lesz megmondani, hogy ki fog nyerni. Két nagyszerû csapat, nagyszerû játékosokkal fog összecsapni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!