Új sorozatba hívnák a klubot

A Times jelentése szerint a katari királyi család egy új sorozatot szeretne lértehozni 'Dream Football League' néven olyan csapatok bevonásával, mint például a Manchester United vagy a Barcelona.


A 2022-es világbajnokság rendezõ országa a világ labdarúgásának nagyhatalma szeretne lenni és ezért egy teljesen új, a Bajnokok Ligája vetélytársának titulált versenysorozatot is létrehozna.

Az új versenysorozat tervei között szerepel, hogy 16 állandó csapat mellett minden egyes kiírásban nyolc másik csapat is meghívást kapna, így egy 24-es tornát bonyolítanának le. Az elsõ ilyen eseményt 2015-re tervezik, nyáron valósítanák meg Katarban és a szomszédos országokban. Két évente rendeznék meg, ezzel elkerülnék, hogy a sorozat egybe essen világbajnoksággal vagy Európa-bajnoksággal, bár több más kontinensviadallal lehetne átfedés.

A tervek szerint Angliából négy csapat ott lenne a 16 állandó klub között, a Manchester United, a Manchester City, a Chelsea és az Arsenal. Mellettük még a Paris Saint Germain és a Barcelona helye biztosnak lenne mondható.

 


És hogy leginkább mivel próbálnák a klubokat elcsábítani az új sorozat érdekében? Természetesen hatalmas pénzekkel. Ugyanis a tervek szerint minden egyes klub 175 millió fontot kapna a részvételért. Csak érdekesség, tavaly a Bajnokok Ligáját elhódító Chelsea az UEFA-tól 47,3 millió fontot zsebelt be.

 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!