Fél millió font az új gyepre

A Premier League éllovasa immár hat éve játszik ugyanazon a gyepen, ám a nyáron mindenképp ki kell cserélnie a játéktér borítását, mert a karácsonyi idõszak nagyon megviselte azt.


A Manchester United 500 ezer fontot költ majd az Old Trafford kopott gyepszõnyegének kicserélésére. A Vörös Ördögök az utóbbi években körülbelül ugyanennyit költöttek arra, hogy a jelenlegi játékteret megfelelõ állapotban tartsák, beleértve az utóbbi hónapok munkáját is. Azonban Sir Alex Ferguson korábban már elmondta, a nyáron mindenképp új felületet kap a játéktér, mivel az idei karácsonyi idõszak rendkívül megviselte a talajt.

Az új gyepszõnyeget a holland Desso cég telepíti majd. A cég olyan stadionok gyepét készítette el, mint a Wembley, az Emirates, az Etihad, az Anfield vagy éppen a White Hart Lane. Az Álmok színházának új játékterét egy hibrid szõnyeg borítja majd, mely élõ és mûfû keverékébõl áll. A cserét a United utolsó hazai mérkõzését (a Swansea ellen május 12-én) követõ napon kezdik.

 


Mivel az Old Trafford lelátói igen magasak, így azok meggátolják, hogy a füvet sok napsütés érje, ezért a klub gyepmestere, Tony Sinclair különleges lámpákat használva világította meg a talajt annak érdekében, hogy a karácsonyi idõszak okozta károkat valamelyest mérsékelni tudja a pályán.

 

Sir Alex Ferguson januárban többek között azért sem játszatta Darren Fletchert, mert a gyep minõsége nem tett volna jót a betegségébõl lábadozó skót játékosnak. 

 


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!