Giggs bízik csapata erejében

Ryan Giggs bízik abban, hogy a Manchester United elég erõs ahhoz, hogy megfeleljen a küszöbön álló szünetet követõ zsúfolt idõszaknak.


A Vörös Ördögök március 30-án a Premier League versenysorozatában a Sunderland csapatával mérkõznek majd meg. Elõtte viszont az FA sorsolásának köszönhetõen 48 órán belül egy másik párharc is vár Sir Alex fiaira, mégpedig a Chelsea elleni újrajátszás a verseny 6. fordulójában a Stamford Bridge-en, húsvét hétfõn.

 

Ez egy ijesztõ feladatnak tûnhet, különösen azt figyelembe véve, hogy a United több játékosát is beválogatták az angol keretbe, de Giggs biztos abban, hogy csapata elég erõs ahhoz, hogy kezelni tudja ezt a nem éppen ideálisnak mondható helyzetet.

 

"Ez egy furcsa szituáció, de a zsúfolt programok miatt nem lehetett másképp megoldani" - mondta Giggs az MUTV-nek.

 

"Az Európa Liga miatt volt nehéz idõpontot találni az újrajátszásra, húsvét hétfõn volt az egyetlen megfelelõ alkalom. Érdekes kihívás, 48 órán belül kell két meccset játszani, de jelenleg remek formában vagyunk és remélhetõleg a szünet után is egy fitt kerettel vágunk majd neki a folytatásnak. Tudjuk, hogy két nehéz mérkõzés vár ránk, a Sunderland idegenben mindig kemény ellenfél és nyilvánvalóan a Chelsea is az, de a United erõs kerete remélhetõleg kezelni tudja majd a helyzetet."

 

Természetesen mindezek elõtt a Vörös Ördögök a Reading csapatát fogadják szombaton az Old Traffordon és Giggs, ha lehetõséghez jut, elõször fog pályára lépni 1000. játékát követõen a nagy port kavaró, vitatott bírói döntés tükrében lezajlott Bajnokok Ligája találkozó után.

 

 

Bár a walesi legenda büszke pályafutásának eme mérföldkövére, de bevallja, hogy nem nagy jelentõséggel bír számára és biztosít mindenkit arról, hogy a Vörös Ördögök túljutottak az európai események okozta csalódáson és minden erejükkel a hazai versenyekre koncentrálnak.

 

"Természetesen a Real Madrid elleni meccsen történteket csalódásként éltük meg, de nem hozom összefüggésbe a személyes karrieremmel a végeredményt. Nyilván büszke vagyok az 1000. mérkõzésemre és jó lett volna egy remek eredménnyel emlékezetessé tenni ezt a pillanatot, de történt, ami történt. Remélhetõleg sokkal jobban alakul majd a szezon további része a számunkra."

 

"Amikor a harmincas éveimbe léptem, egyre fontosabb volt, hogy kihasználjam a hátralévõ idõmet és minél többet játszhassak. Szerencsém volt, hogy elkerültek a sérülések és folyamatos játéklehetõséghez juthattam, ennek köszönhetõ a rekordom, de soha nem terveztem, hogy 1000 meccset akarok majd játszani."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!