Cole és Yorke hisz a fõnökben

A triplázó Andy Cole és Dwight Yorke is hiszi, hogy Sir Alex Ferguson a siker titka abban, amikor arról van szó, hogy a nagy mérkõzéseken hogyan forgatja a csatárokat.


A menedzser feladata irigylésre méltó, hiszen a húsvéti idõszak során Wayne Rooney, Robin van Persie, Danny Welbeck és Javier Hernandez közül válogathat a Sunderland elleni bajnokira, majd a Chelsea elleni FA-kupa mérkõzésre készülve.

Yorke - aki 152 mérkõzésen 66 gólt szerzett a United színeiben - bízik egykori menedzserében, hogy a megfelelõ lépést hozza meg és talán még a korábbi formát is figyelembe veszi, hiszen Rooney és Chicharito is betalált legutóbb Rafa Benitez csapatának kapujába az Old Traffordon.

"Ez az, amiért a menedzser nagy pénzeket is kifizetne - az ilyen típusú kihívásokért" - mondta a minap Dwight a Manutd.com-nak. "Szerencsére sokkal többször hozott megfelelõ döntéseket, mint rosszat. Biztos vagyok abban, hogy ezt is megoldja, hiszen õ nagyon jó ebben."

"Szemmel látható volt ez a Chelsea ellen is, amikor Rooneyt és Chicharitót visszatette a támadósorba és mindkettõ betalált. Nagyon jó mérlege van mindkettõnek a Chelsea ellen. Vannak olyan játékosok, akik egy bizonyos csapat ellen kifejezetten szeretnek gólt szerezni. Egy csatárnak vannak bizonyos fortélyai egy adott csapattal szemben, amikkel gólokat tud lõni neki. Coley például a Newcastle ellen tûnt úgy, hogy mindig, amikor csak pályára lép, gólt szerez, míg én a Coventry City ellen találtam a kapuba, amikor játszottam."

 


"Nem tudom, ez hogy történik, de vannak olyan csapatok, amelyek ellen mindig sikerül betalálni. Az ilyen megtörténik, ahogy velem is megtörtént. Imádtam játszani a Coventry City ellen, ahogy Coley imádott a Newcastle ellen."

Yorke és Cole párosa az 1998/99-es szezonban olyan félelmetes volt, hogy azóta is az egyik legnagyobb támadókettõsként emlegetik. De ennek ellnére a párost gyakran forgatta Sir Alex, pályára küldve Teddy Sheringhamet és Ole Gunnar Solskjaert egyes mérkõzéseken.

A United - Real Madrid 'The Legends Are Back' jótékonysági mérkõzés promója során Cole egyetértett Yorke érzésével, hogy Ferguson megfelelõ döntéseket hoz majd a hétvégén, de azt is elmondta, miért is nehéz egy játékosnak, ha kimarad egy találkozóról.

"Mindenki formába kerül valamilyen szinten és nehéz elmondani valakinek, hogy az egyik kicsit jobban játszik, mint a másik. Ez volt 10-12 évvel ezelõtt is. Mindenki azt kérdezi, kit fog a menedzser a kezdõbe tenni, de az ilyen döntésekért kapja a fizetését. Természetesen keservesen csalódott vagy, ha kimaradsz, de végül mindenki kiveszi a részét, ami jó dolog."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!