A tavalyi dráma vezérli Smallingot

Chris Smalling elárulta, a Manchester United még véget nem ért útját a Premier League bajnoki címéig a szezon során a tavalyi utolsó fordulóban átélt dráma kövezte ki, és jelentett egyben motivációt.


A középhátvédként bevethetõ Smalling figyelme mostantól ismét klubbéli kötelezettségei felé irányulhat, miután az elmúlt egy hét leforgása alatt kétszer is a kezdõben kapott helyet, ott pedig remekül helyt állt az angol válogatott színeiben, elõbb a San Marino, majd pedig a Montenegró elleni világbajnoki-selejtezõk alkalmával.

 

Most szombaton a Manchester United a Sunderland otthonába, a Stadium of Lightba látogat - amely emlékezetes színhelyéül szolgált annak, ahogy a Vörös Ördögök a tavalyi év májusában az utolsó pillanatokban gólarányuknak köszönhetõen elveszítették a bajnoki címet a Manchester City két, hosszabbításban lõtt góljának köszönhetõen a QPR ellen.

 

"Motiváló erõként hatott ránk az, ahogyan elveszítettük tavaly Sunderlandben a bajnoki címet" - kezdte Smalling.

 

"Mi is tapasztalatból tudjuk, hogy egy gólos hátrányba kerülve is fel lehet állni a padlóról, és ki lehet hozni valami az adott mérkõzésbõl. Szerintem, amikor az emberek visszatekintenek az elõzõ szezonra, akkor nem akarják újra ugyanazt az érzés átélni, mint akkor. Azt hiszem a szezon eddig eltelt hónapjai során errõl mi is tanúbizonyságot tettünk."

 

"Úgy vágtunk neki a Sunderland elleni mérkõzésnek, hogy tudtuk, nem lehet esélyünk. De az, hogy ilyen közel álltunk a végén a bajnokság megnyeréséhez, csak még rosszabbá tette az érzést."

 

"Aznap nem léptem pályára, az elõzõ fordulóban, a Swansea ellen elszenvedett sérülésem miatt, úgyhogy ha valami, akkor ez duplán csalódás volt nekem."

 

 

A Fulham egykori játékosa abban reménykedik, hogy a három napon belül lejátszott két mérkõzésük, a Sunderland elleni bajnoki, és a Chelsea elleni FA-kupa újrajátszás során hatással tud lennei csapata teljesítményére.

 

"Szombat-hétfõ ritmusban jön a következõ két mérkõzésünk, és emellett is még rengeteg találkozó vár ránk" - tette hozzá.

 

"Most, hogy már sérülésembõl visszatérve játszhatok, abban reménykedek, hogy ki tudom venni a részem a csapat teljesítményébõl, és a szezon végéig ez így is marad. Két nagy mérkõzés elébe nézünk, egy a bajnokságban, egy pedig a kupában, amelyek nagyban befolyásolhatják a két sorozatban való elõmentelünket."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!