Sheringham: A United a méltó bajnok

A United egykori csatára, Teddy Sheringham szerint Sir Alex Ferguson fiai megérdemlik a Manchester United 20. bajnoki címét.


Persze ennek a feltétele, hogy a fennmaradó hat mérkõzésen legalább hét pontot szereznek a Vörös Ördögök.

 

Sheringham, aki három bajnoki címet gyûjtött be az Old Traffordon eltöltött ideje alatt, a ManUtd.com-nak adott exkluzív interjújában nem késlekedett tisztelegni Sir Alex és jelenlegi kerete teljesítménye elõtt.

 

"Kétségtelen, a United az idei cím méltó tulajdonosa" - lelkesedett a Vörös Ördögök egykori csatára.

 

"Õk voltak a legkövetkezetesebb csapat végig a szezonban. A tavalyi tragikus módon elveszített cím, nagy csalódást jelentett mindannyiunk számára. De ezt a csapatot nem lehet megtörni. Nem engedte a menedzser, hogy a múlton rágódjanak. Felrázta õket és újra harcba szálltak a koronáért. Elszántabban küzdöttek, mint valaha."

 

Sheringham szerint Ferguson üzenetét már az elõzõ szezon végén tudatta fiaival.

 

"Ha valaki, akkor õ igazán tudja, hogyan ösztönözze a csapatot. Nem hibáztatta õket, csak azt kérte, hogy jól véssék az eszükbe mit éreznek most."

 

"Õ egy csodálatos edzõ. Köztudott, hogy milyen remek a légkör a játékosok között a Unitedben. Ez maximálisan Sir Alexnek köszönhetõ. Az egész klubot átjárja az õ szeretete és a futball iránti alázata. Lehet akármilyen tehetségekkel megtûzdelve egy csapat, ha nem rendelkeznek egy olyan hihetetlen ösztönzõ erõvel, mint Sir Alex, nem érhetnek el tartós sikert."

 

 

"Azt hiszem minden csapat olyan, mint a menedzsere. Ha az edzõ nem tudja folyamatosan kontrollálni a csapat egészét, nem bíznak meg benne a játékosok, csak pillanatnyi sikert érhetnek el. De a United egy igazán sikeres klub már hosszú évek óta, éppen úgy ahogy Ferguson a legsikeresebb edzõ már negyedévszázada."

 

"Hatalmas lendülettel dolgozik, remek egészségnek örvend. Ugyan, miért is vonulna vissza?"

 

Sheringham, aki a Kalapácsosoknál is eltöltött pár évet, nagy érdeklõdéssel várja a United Upton Park-i látogatását.

 

"Itt mindig jó hangulatú meccseket játszottunk. Szívesen látják a Vörös Ördögöket a városban. A West Ham Unitednél töltött éveim is szép emlékeket idéznek fel bennem, de a Vörös Ördögöknek kell gyõzniük! A City fényesítheti a trófeát, ami négy-öt héten belül visszakerülhet a méltó helyére az Old Traffordon."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!