Felmérik Rooney állapotát a Unitednél

A Manchester United készen áll arra, hogy csütörtökön felmérje, Wayne Rooney állapota megengedi-e, hogy a hétvégi Wigan elleni bajnokin pályára lépjen.


Wayne Rooney egy hétig tartózkodott személyes, és csapata egyik fõszponzora, a Nike oregoni fõhadiszállásán az Egyesült Államokban, hogy nyugodt és egyben ellenõrzött körülmények között épülhessen fel múlni nem akaró bokasérülésébõl, amely okán több hétig harcképtelen volt. 

 

A csatár a múlt héten szombaton tért vissza Manchesterbe, és azóta olyan hírek láttak napvilágot, hogy kiváló erõnléti formának örvend, sõt, a bulvársajtó azt is megszellõztette, hogy néhány felesleges kilótól is megszabadult.

 

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson elárulta, az angol válogatott játékost tüzetesen átvizsgálják a Wigan elleni mérkõzés elõtt, és csak akkor fog pályára lépni a szombati, Old Traffordon rendezendõ bajnokin, legyen szó bármilyen szereplrõl, ha arra megfelelõ állapotban van már.

 

"Wayne egy remekül sikerült hetet töltött Oregonban. Jól sikerült számára a kint töltött idõszak" - közölte Ferguson a katari Dohában tartott Aspire4Sport konferencia hallgatóságával.

 

"Azóta már visszatért, és a mai napon már együtt edz a társaival."

 

"Meg kell vizsgálnunk, hogy készen áll-e arra, hogy ismét a csapatba kerüljön. Erre sajnos ebben a pillanatban nem tudok választ adni senkinek, ugyanis csak az edzésen mutatott teljesítmény alapján tudjuk ezt eldönteni, errõl pedig csak holnap, azaz csütörtökön bizonyosodhatok meg."

 

 

A 25 éves támadó kapcsán fenn állt a veszély, hogy távozik az Old Traffordról, azonban végül mégis aláírta új szerzõdését, amellyel a klub 132 éves történelmének legjobban keresõ játékosává avanzsált.

 

Ferguson szerint az egész kalamajka azért alakult ki, mert Rooney 'rossz tanácsot' fogadott el egy olyan ügynöktõl, aki 'nem éppen a világ legnépszerûbb embere'.

 

"A fiút belehajszolták ebbe az egészbe" - tette hozzá.

 

"Abban a pillanatban, ahogy a közvélemény, a szurkolók, és a sajtó is kinyilvánította a véleményét ezzel kapcsolatban, megváltoztatta az addigi akaratát, mert rájött, hogy hibát követett el."

 

"Azonnal bocsánatot kért, és pár órán belül már meg is egyeztünk egy új szerzõdésben."

 

A sokat megélt skót edzõlegenda szerint a szurkolók lelkében nem volt nyomtalanul eltûnni az a pár ami, a Rooney-t övezõ botrány tetõfokát jelentette, és úgy véli, a játékos csak akkor lehelhet új életet ebbe a kapcsolatba, ha egyre jobb játékkal rukkol majd elõ.

 

"Szerintem a pályán kell bizonyítania" - folytatta.

 

"Azt szeretnénk, hogy Wayne újra legjobb formájába lendüljön. Ha ez az idõ eljön, akkor minden rendben lesz."

 

"Abban a pillanatban, ahogy egy futballista fontosabbá válik, mint a menedzser, a klub halott."

 

"Akkor a klub történelme mehet egyenesen a lefolyóba."

 

"Én vagyok a legfontosabb személy a Manchester Unitednél. Ennek így kell lennie."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!