SAF: Az akaraterõnk megnyerte nekünk a címet

Sir Alex Ferguson a Manchester United 20. bajnoki címét, csapata acélos akaraterejének tulajdonítja.


Miután tavaly drámai körülmények között csak a gólarány döntött a City javára a harcban, idén a Vörös Ördögök megmutatták hogyan kell egyértelmûen megnyerni a Premier League koronáját.

 

"A srácok hihetetlenül összpontosítottak, fantasztikus voltak ebben a szezonban végig" - lelkendezett Sir Alex.

 

"Mindannyiunkat bosszantott, ami tavaly történt. Sok csapat - talán a legtöbb - nem lett volna képes felvenni a harcot és ilyen meggyõzõ eredménnyel válaszolni a csalódásra. De ez a Manchester United!"

 

"Mentek, és azt tették, amit az emberek elvártak tõlük. Folyamatosan emelték a lécet. Képesek voltak menni tovább és tovább, hogy visszaszerezzék a címet. Ilyen következetességgel harcoló csapatot még nem láttam az elmúlt évek során. Ez egy csodálatos elõadás volt. Még négy mérkõzés van hátra és már 84 pontot gyûjtöttünk. Ez egyszerûen fantasztikus!"

 

"Az egyetlen dolog, amit mondtam nekik a szezon elején, hogy: Úgy játszatok végig, hogy nehogy a gólarányon múljon ismét a bajnoki cím! A tavalyi volt az elsõ alkalom, hogy a gólkülönbség döntött. Mi mindig is jobbak voltunk ebben az ellenfeleinktõl. Ez volt az, amit tennünk kellett, nem engedhettük meg, hogy bárki is felénk tudjon kerekedni a tabellán."

 

A United teljesítménye ellenére a kritikusok továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a Vörös Ördögök jelenlegi kerete nem érheti utol, a legendás elõdök kivételes produkcióját. De Sir Alexet nem hatják meg a károgók és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy jelenlegi kerete elõtt fényes jövõ áll.

 

 

"A legkönnyebb dolog a múltról beszélni" - vonta meg a vállát a United menedzsere.

 

"A nosztalgia trükkös dolgokat tud mûvelni az emberek fejében. Csak gondoljunk vissza, hányszor mondtuk mindannyian, hogy bezzeg az én idõmben más volt! De, ha kontextusba teszed a dolgokat, rájössz, hogy ahogy a körülötted lévõ világ, úgy a futball is változik és az eredmények egyértelmûen a fejlõdést igazolják. Már most van 84 pontunk és még, négy meccs van hátra, ilyen még soha nem volt. Rekord számú gyõzelmet arattunk a bajnokságban. A mi játékosunk vezeti a góllövõ listát. Rekordokat döntöttünk idén az angol futballban. Mi kell ennél több? Az idõ múltával, majd ugyanolyan büszke lesz mindenki ezekre a srácokra, erre a teljesítményre és ezekre a gólokra, mint amilyen büszkén emlékezünk David Beckham, Ole Gunnar Solskjaer, Eric Cantona stb,stb… teljesítményeire."

 

"Van néhány igazán remek és nagy reménységet jelentõ, izgalmas fiatal tehetségünk. Láthattuk milyen hatalmas fejlõdésen ment keresztül De Gea. Egyetlen szezon alatt kiváló kapus lett belõle. És ott van Rafa... És Láttad Jones mit mûvelt ma este?  Vitathatatlan õk a jövõ játékosai."

 

És az is vitathatatlan, hogy Van Persie teljesítménye címlapon szerepel, miután mesterhármasával segítette a Vörös Ördögök 20. címéért folyó csatájának lezárását a bajnokság vége elõtt négy mérkõzéssel. Ezzel elkerülhetetlenül kiérdemelve edzõje dicsérõ szavait.

 

"Robin egyszerûen hihetetlen. Volt néhány hét, hogy nem szerzett gólt, de a büntetõ találata visszahozta a lendületét. Hihetetlen volt ma este is amit mûvelt. Fantasztikus futballista. Nem kell ezt magyarázni, hisz a teljesítménye magáért beszél. Biztos vagyok abban, hogy azt fogja mondani, az õt körül vevõ nagy neveknek, kiváló futballistáknak köszönhet minent, pedig õ maga is a legnagyobbak egyike."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!