Ruud edzõ lenne

A ManUtd.com-nak adott exkluzív interjújában Ruud van Nistelrooy, a Manchester United egykori mesterlövésze beszélt arról, szeretne edzõsködni a jövõben.


A kíméletlen holland 2006. május 1-én játszotta utolsó találkozóját a Vörös Ördögöknél, ám jövõ hónapban visszatér az Old Traffordra, hiszen pályára lép a 'Red Heart United Legends' elnevezésû jótékonysági találkozón, ráadásul mind a Unitedben, mint a Real Madrid csapatában játszani fog.

Van Nistelrooy a következõ szezontól visszatér korábbi csapatához - PSV Eindhoven - ám bevallja, amíg játszott, soha nem gondolkozott edzõi karrieren, azonban amióta visszavonult, volt ideje töprengeni jövõjén.

"Szeptemberben elkezdem az edzõi tanulmányaimat" - mondta Ruud. "Mindez Hollandiában lesz, hiszen szeptembertõl a PSV-hez kerülök, ahol edzõi tapasztalatokat is szerzek majd."

"Ez a tanfolyam része és nagyon várom már. Majd három évig eltart, szóval nagy dolog ez számomra. Lépésrõl-lépésre haladok majd, nem fogok rohanni."

Van Nistelrooy soha nem gondolt menedzseri pályafutásra, ám amióta a Malagától visszavonult, volt ideje, hogy számba vegye ezt a dolgot.

 


"Mindig azt mondtam, soha nem csinálom ezt. De most, hogy visszavonultam, egy évig Marbellán voltam, ami fantasztikus volt. Visszagondoltam az elmúlt 20 évre, valamint tanakodtam, mi lesz az életem következõ lépése. Volt egy nagyszerû évem arra, hogy lássam, hol húzódnak az érdekeim. Mindez határozottan arra mutatott, hogy továbbadjam az évek során megszerzett hatalmas tapasztalatomat. Úgy vélem, az a helyes dolog, hogy továbbadom."

"Profi labdarúgóként minden egyes másodpercet élveztem. Minden tõlem telhetõt megtettem minden egyes mérkõzése, amin csak játszottam. Rendesen felkészültem és úgy tekintek vissza, hogy egy sikeres idõszak volt. Nagyon élvezem most, hogy a családommal más dolgokat is csinálhatok, nagyszerû érzés ez."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!