Legendák: Rangers 4-1 United

Ma délután az Ibrox-ban a Rangers 4-1 arányban legyõzte az Manchester Unitedet egy jótékonysági mérkõzésen, melyen a két klub egykori játékosai szerepeltek.


Körülbelül 23 ezer nézõ láthatta, ahogyan olyanok, mint Ally McCoist, Brian Laudrup, Stuart McCall, Bryan Robson, Denis Irwin és Dwight Yorke ismét magukra öltik egykori csapatuk mezét, hogy segíthessenek adományokat gyûjteni a Rangers jótékonysági szervezetének, valamint az UNICEF-nek.

A szurkolók kedélyes mérkõzést láthattak olyanok részvételével, akik rengeteg emlékkel örvendeztették meg õket sok éven át.

A Rangers kezdett jobban és mindössze két perc után remek lehetõségük volt, hogy megszerezzék a vezetést, amikor Nacho Novo (az egyetlen, aki még profi labdarúgó) tisztán lõhetett, de az 50 éves Raimond van der Gouw Dion Dublinnel karöltve végül kapu mellé terelte a játékszert.

 


A másik kapunál Andy Goram védte Peter Beardsley próbálkozását, ám a kapus a 17. percben már semmit nem tudott tenni és a United megszerezte a vezetést. Egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a hazaiak, a labda épp Dwight Yorke elé esett, aki megmutatta, hogy még mindig képes improvizálni és Ronny Johnsenhez továbbított, aki 11 méterrõl lõtt kapuba.

 


A hazaiaknál Jorg Albertz szinte visszapörgette az idõt és majd 25 méterrõl nagyszerû gólt szerzett. Van der Gouw még ujjheggyel beleért a lövésbe, de nem tudott hárítani.

 


Egészen a 60. percig nem igazán volt komoly lehetõség, ám addig is rengeteg szórakoztató esemény volt a találkozón, azonban egy óra játék után a Rangers jelenlegi menedzsere, Ally McCoist próbálkozott, de a United kapusa kiválóan hárított.

Hét perccel késõbb a hazaiak legendája nagy részt vállalt csapata második találatából. Bár hatalmas szerencséje is volt a skót csapatnak, hiszen McCoist lövése kapu mellé szállt volna, de csapattársán, Trevor Steven hátán megpattanva jutott van der Gouw hálójába a labda.

Az utolsó 20 percben McCoist - a klub valaha volt legeredményesebbje szabadrúgásból talált a rövidbe, majd a 86. percben Alex Rae állította be a 4-1-es végeredményt, miután remekül tört elõre és játszott össze Brian Laudruppal.

Természetesen a mai napon az eredmény csupán másodlagos volt, hiszen Nagy-Britannia két legeredményesebb csapatának legendái azért gyûltek össze, hogy adományokat gyûjtsenek.


Rangers 4-1 Manchester United
Ibrox Stadium, 23177 nézõ

United: van der Gouw - Martin, Berg, Dublin, Irwin - Blackmore, Johnsen, Fortune, Sharpe - Yorke, Beardsley
Cserék: Anderson, May, Robson, Thomas

Rangers: Goram - Konterman, Amoruso, Gouh, Numan - McCall, Rae, Albertz, Novo - Mols, Laudrup
Cserék: Andrews, Durie, McCoist, Hateley, McCall, Steven, McSwegan

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!