Robbo: A Fõnök a legjobb

Bryan Robson, a klub nagykövete is tisztelettel adózott a visszavonuló menedzser elõtt és a valaha élt legnagyobbnak nevezte.


A Fõnök szerdán jelentette be, hogy befejezi illusztris pályafutását, mely során 38 fontos trófeát zsebelt be a Vörös Ördögökkel - nem beszélve azokról az elismerésekrõl, melyeket a St. Mirren és az Aberdeen gárdáival ért el.

Ennek eredményeként biztos Sir Alex helye a nagyszerû menedzserek panteonjában. Sõt, amikor Robsont arról kérdezték, hogy rangsorolja Sir Alexet olyanok társaságában, mint Billy Shankly és Brian Clough, Robbo világosan kijelentette álláspontját, miszerint egykori fõnöke áll az élen.

"Azt kell mondanom, számomra õ volt a legnagyobb klubmenedzser, aki valaha élt a Földön - különösen, ha arra gondolunk, hogy 4-5 csapatot is felépített, hogy sikeres legyen" - magyarázta Bryan.

"És amit az Aberdeennél csinált, az is hihetetlen. Fantasztikus volt az a siker, amit fenn Skóciában is elért, mielõtt a Unitedhez csatlakozott volna. Az ott elért rekordja miatt is már a legjobbak között volt."

Híressé vált állítás a médiában, miszerint Ferguson korábban egyszer majdnem elvesztette manchesteri állását az 1989/90-es szezonban, ám Mark Robins gyõztes gólt szerzett a Nottingham Forest ellen az FA-kupa 3. körében, hogy az elsõ trófeáig vezetõ útra irányítsa a menedzsert.

 


Bár Captain Marvel nem hisz az ilyen pletykáknak, mint ahogyan az Old Traffordon senki más, õ úgy érzi, az a siker - és a 91-es KEK gyõzelem - elegendõ lendületet és bizalmat adott a csapat számára az 1993-as Premier League elsõségért.

"Sokan beszélnek arról az idõszakról, amikor a Nottingham Foresttel játszottunk és szerencsére Mark Robins gólt szerzett és végül abban az évben megnyertük az FA-kupát, ami akkoriban adott egy kis önbizalmat a United játékosoknak ahhoz, hogy tovább menjenek" - emlékezett vissza Robson.

"De igazán hiszem, hogy amikor a következõ szezonban legyõztük a Barcelonát a Kupagyõztesek Európa Kupájában, az adott igazán motivációt és önbizalmat a srácoknak és azzal nyertük meg a bajnokságot. Szerencsére Sir Matt Busby akkor még élt, mert 26 év után a bajnoki cím volt az, amit mindenki akart és Sir Alex elhozta azt is. A többi siker már a történelemkönyvében van bevésve."


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!