Neville Sir Alexrõl

Gary Neville kizárólag a MUTV-nek adott interjújában beszél arról, milyen hatással volt Sir Alex az életére...


Semmit nem tudtam errõl [Sir Alex nyugdíjba menetelérõl] megdöbbenve hallottam a hírt. Írtam róla egy cikket a múlt héten, amiben arról volt szó, hogy nagy tervei vannak és folyamatosan halad elõre ezek megvalósításában. Egyszerûen nem tudom felfogni, hogy soha többet nem látom õt a pálya szélén. Teljesen le vagyok döbbenve, még mindig nem tudom felfogni, de nyilván teljes tiszteletben tartom a döntését. Õ mindig a legjobb döntést hozta egész életében és feltehetõen most is így tett. Ha úgy érzi, hogy most jött el az idõ akkor ezzel nem vitatkozhat senki.

 

Hatalmas ûrt fog maga után hagyni és nem csak a Premier League-ben, de az egyetemes futballvilágban egyaránt.

 

Hatalmas dolgokat ért el, nem hiszem, hogy utánozni tudja valaha is õt bárki. Amit a Manchester Uniteddel elért az egyszerûen utánozhatatlan. A sikerének három fõ irányelve: a fiatalokba vetett hit, a támadó szellemû futball és a gyõztes mentalítás. Egyszerûnek hangzik. Az ember azt hinné, hogy könnyen megvalósítható kritériumok, csak éppen senki sem tudta eddig utána csinálni.

 

Egy személyes emlékem a kezdetekrõl, amikor megszerezte elsõ bajnoki címét a csapattal, már akkor nagy hatással volt rám. Ha megkérdezték egy játékostól, hogy miért szeret a United tagja lenni, általában a válasz az volt, hogy megtiszteltetés egy ekkora klubhoz tartozni. Bevallom én már akkor is õ miatta voltam Vörös Ördög. Sosem felejtem el hogyan lelkesített bennünket minden egyes mérkõzésen a játék elõtt az öltözõben és milyen örök értékû következtetéseket vont le a mérkõzések után. Minden alkalommal le-felsétált az öltözõben és hosszasan beszélt hozzánk. Ezek az aprónak tûnõ részletek, melyek segítségével kivételeset alkotott pályája során és ezek a momentumok melyekkel elérte, hogy igazán sikeresek legyünk a pályán. Ezek tették õt egy különleges és nagy menedzserré.

 

 

Óriási megtiszteltetés és kiváltság az õ kezei alatt dolgozni. Általában azt illik mondani, hogy a szüleink a példaképeink az életünkben. Azt hiszem, nem sértek meg senkit, ha azt mondom õ egy igazi apafigura. Mi, akik jöttünk fel a ranglétrán, igazán tudnánk arról mesélni, milyen óriási hatással volt ránk a kezdetektõl fogva. Neki köszönhetjük, hogy az életben megálltuk a helyünket. Egy olyan karakter volt elõttünk példaként, ami hihetetlen hatással van az emberre egész életében. Szó szerint csüngtünk a szavain, minden egyes információnak, amit tõle kaptunk hasznát vettük nem csak a futballban, de az élet minden területén is. Bíztunk benne, mert bízott bennünk. Hittünk neki, mert hitt bennünk. Tiszteltük, mert tisztelt bennünket. Nagy hatással volt nem csak ránk, de minden egyes játékosra, aki csak kis idõt is tölthetett a kezei alatt.

 

Mint rajongónak borzasztóan fáj [hogy elmegy]. Nem lehet szavakba önteni, amit a fõnök tett a klubért. Nagy szomorúságot érzek, hogy befejezte. Mint játékost, aki dolgozhatott a kezei alatt hihetetlen örömmel tölt el, hogy részese lehettem a munkájának. Kiváltságosnak érzem magam, hogy az irányítása alatt dolgozhattam. Boldog vagyok, hogy a Manchester United legsikeresebb korszakában a valaha élt legnagyobb menedzsere irányított a pályám és az életem során. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!