Beckham visszavonul

A Manchester United egykori sztárja, David Beckham bejelentette, hogy szezon végén visszavonul, miután 20 éven keresztül a legmagasabb szinten futballozott.


A 38 éves középpályás karriere utolsó szezonjában bajnoki címhez segítette a Paris St Germaint a francia bajnokságban, ugyanakkor õ az elsõ angol labdarúgó, aki 4 különbözõ országban is bajnokságot nyert.
 
Az ex-angol kapitány a következõket nyilatkozta: "Köszönettel tartozom a PSG-nek, hogy lehetõséget adott számomra, hogy folytassam, de úgy érzem, most jött el az idõ, hogy befejezzem játékoskarrieremet, hiszen a legmagasabb szinten játszhattam."
 
"Ha fiatal srácként azt mondják nekem, hogy gyerekkori csapatomban, a Manchester Unitedben játszhatok és trófeákat nyerek, büszke kapitányként és több, mint 100-szor játszom hazám színeiben, a világ legnagyobb klubjaiban futballozhatok, akkor csak annyit válaszoltam volna, hogy az illetõ fantáziál. Szerencsés vagyok, hogy ez nem csak álom volt."
 
Becks tagja volt a United 1992-es FA Youth Cup-gyõztes csapatnak, majd ugyanezen év szeptemberében debütált az elsõ csapatban egy Brighton elleni Ligakupa mérkõzésen.
 
Az elsõ bajnoki aranyéremre 1995-ig kellett várnia, mindent összevetve a Manchester Uniteddel 6 Premier League-aranyat, 2 FA-kupát és 1 Bajnokok Ligája [1999-bõl] gyõzelmet ünnepelhetett.
 
A jobb szélsõ 394 alkalommal szerepelt a Unitedben, amely idõ alatt 85 gólt szerzett. A szabadrúgások királya, a Wimbledon ellen félpályáról lõtt gólja még mindig emlékezetes 1996-ból.
 
 
2003 nyarán elhagyta az Old Traffordot, és a Real Madridhoz szerzödött 4 évre, ahol utolsó szezonjában bajnok lett, mielõtt az LA Galaxy-hoz igazolt volna, ahol kétszeres MLS-kupa gyõztes lett.
 
Mielõtt januárban Párizsba költözött, kétszer szerepelt kölcsönben az AC Milanban. Segített a francia csapatnak, hogy 19 év után ismét bajnokságot nyerjenek. Utolsó mérkõzését a Lorient ellen játszotta május 26-án.
 
Beckham az elsõ angol, aki 1996. szeptemberi debütálása után legtöbbször lépett pályára mezõnyjátékosként a Bajnokok Ligájában, a maga 115 mérkõzésével, az 1996. szeptemberében való debütálása után.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!