Elhunyt Ron Davies

Hetven éves korában elhunyt a Manchester United korábbi játékosa, Ron Davies


A hírt szerda délután erõsítette meg a Southampton FC, ahol Davies pályafutása legnagyobb részét töltötte, mielõtt a hetvenes évek közepén a Vörös Ördögökhöz igazolt volna.

Ron 281 alkalommal lépett pályára a Szentek csapatában és 153 gólt lõtt. Egyik legnagyobb mérkõzése 1969 augusztus 16-án volt, amikor a Best, Law, Charlton trióval felálló híres United ellen lépett pályára az Old Traffordon és négy góljával hozzásegítette a Southamptont a 4-1-es sikerhez. Ezután nyilatkozta Sir Matt Busby róla, hogy õ a legjobb kilences Európában.

Végül 1974 novemberében Tommy Docherty igazolta le Daviest, de csak tíz alkalommal számított a walesi válogatottra, ráadásul mindegyik alkalommal csak csereként. Része volt a másodosztályt megnyerõ - 8 bajnokin szerepelt - és onnan feljutó gárdának.

 


Késõbb játszott a Millwall csapatában is, hozzátéve a londoni gárdát az önéletrajzához, mint a Chester City-t, a Luton Townt, a Norwich City-t és a Portsmouth-t is, mint Wales válogatottját, amelyben 29 alkalommal szerepelhetett, ami alatt 9 gólt szerzett 1964 és 1974 között.

Rövid ideig tartó Old Trafford-i tartózkodása alatt Davies cspattársa volt annak a Brian Greenhoff-nak, aki elõzõ héten vesztette életét 60 éves korában.

A Manchester United személyzete õszinte részvétét fejezi ki Ron Davies családja és barátai számára ezekben a nehéz idõkben.

Nyugodjék békében! 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!