Ruud, van Persie rajongó

Ruud van Nistelrooy szerint a holland csatár, Robin van Persie "elsõ osztályú" futballista, továbbá a United legendája elismerõen beszél a játékos gyilkos technikájáról is.


Van Persie megszerezte jól megérdemelt elsõ bajnoki címét a Vörös Ördögökkel és sikerült megvédenie gólkirályi rangját az Old Traffordon. Az ex-United csatár van Nistelrooy a Red Heart United alapítvány megrendezésében sorra kerülõ, "Legendák Harca" elõtt beszél Robin ragyogó teljesítményérõl és arról, hogy ex-csapattársa, Wayne Rooney elõl képes igazán nagy dolgokat mûvelni.

 

"Robin hatalmasat alkotott már az elsõ szezonjában az Old Traffordon" - mondta van Nistelrooy a ManUtd.com-nak

 

"Az elsõ perctõl remek volt és végül megérdemelten emelhette magasba a trófeát. Õ egy fantasztikus játékos. Rendkívül gólerõs, szinte majdnem minden meccsen gólt szerzett és nagyban hozzájárult a United 20. bajnoki címéhez. Azt hiszem, mindenképpen egy példaértékû csatár, aki remekül együtt tud mûködni társával az élen. Igazi minõségi futballista, ami nagyon ritka manapság. Õ valóban egy elsõ osztályú csatár."

 

 

Van Persie érkezésével az angol válogatott játékos, Wayne Rooney a bajnoki szezonban gyakran visszavont szerepben játszott.

 

"Én igazából elõl szeretem látni Rooneyt " - vallotta be van Nistelrooy.

 

"Ott igazán éles. Tudom, megmutatta, hogy megállja a helyét a középpályán is. Remekül olvassa a játékot, és egy kifinomult passzer. Jól bánik a labdával, fizikailag pedig a védekezésnél is megállja a helyét, de én akkor is jobban szeretem, ha elõl játszik, ott veszélyes a leginkább."

 

"Láttam a Real ellen a Bernabeuban is, de neki középen kell játszania a széles hatáskört kihasználva. Danny Welbeck pedig fantasztikus volt azon az estén. Nagyon fontos gólt szerzett és remekül játszott végig."

 

Van Nistelrooy nem sokat gondolkodott, amikor az év játékosáról kérdezték.

 

"Természetesen Michael Carrick volt az, aki végig rendkívül következetes teljesítményt nyújtott a szezonban, de azt hiszem, van Persie produkciójára lehet azt mondani, hogy a legkiemelkedõbb volt az elmúlt évadban."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!