Giggs nem döntött jövõjét illetõen

Ryan Giggs elmondta, még fel kell térképeznie azt az utat, amit visszavonulása után követhet, de izgatott pályája következõ fejezetét illetõen.


Giggs jelenleg Törökországban tartózkodik, ahol az U20-as világbajnokságon vesz részt az UEFA Pro Licence képzésének állomásán. Széles körben úgy vélik, a walesi menedzserként vagy edzõként is sikeres lehet, mindezt a 25 trófea és a több mint 1000 mérkõzés bizonyíthatja.

Persze a legenda még messze van attól, hogy befejezze labdarúgó pályafutását és 24. szezonjára készül az Old Traffordon, mely példátlan - ráadásul az elsõ, mely Sir Alex Ferguson nélkül zajlik majd. De elég öntudatos ahhoz, hogy tudja, közel pályája vége és már tervezi, mi következik majd.

"Elég kemény ez. Én egy élénk személyiség vagyok, úgyhogy amikor még játszom, arra koncentrálok" - magyarázta Giggs az FA honlapjának adott interjújában. "De el kell kezdeni gondolkozni a közeli végen, el kell kezdeni azon gondolkozni, mit csinálok majd azután."

"Én egy olyan folyamatban vagyok, mely során másokkal beszélek, meghallgatom, mit mondanak az edzõk vagy oktatók és próbálok minden apró dolgot megjegyezni, ami segíthet. Mindenkinek saját stílusa van és mindenki különbözõ dolgokat vesz magához."

 


"Nyilván nem lennék észnél, ha nem venném magamhoz azokat a dolgokat, amiket Sir Alex-tõl tanultam. Egyelõre nem tudom, hogy edzõ vagy menedzseri munka felé megyek, de izgalmas lesz, ha az edzõi munka mellett döntök. Több mint 20 évet játszottam és ez egy új fejezet az életemben."

"Jól akarom csinálni a dolgom és olyan sikeres akarok lenni, mint játékosként voltam. Olyan lesz, mintha minden elölrõl kezdõdne, mintha tanonc lennék, új dolgokat fogok tanulni és hibákat fogok véteni, miközben megpróbálod magad túlszárnyalni úgy, amennyire csak tudod."

Az UEFA Pro Licence befejeztével Giggs visszatér Carringtonba, ahol David Moyes - aki hivatalosan július 1-tõl lesz a United menedzsere - elkezdje a történelem egyik legjobban várt uralkodását. Ryan pedig lelkesen várja ezt.

"Úgy vélem, ez egy kihívás és mint egy játékos, te mindig kihívásokat akarsz. Az elsõ és legfontosabb, hogy nagyszerû játékosok vannak itt, épp csak most nyertük meg a bajnokságot, úgyhogy minden a helyén van ahhoz, hogy folytassa."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!