McLeish: Fergie visszautasította a Rangers-t

Alex McLeish, a Birmingham City jelenlegi menedzsere kijelentette, Sir Alex Ferguson visszautasította, hogy leüljön a gyerekkora óta szeretett klub, a Rangers kispadjára, mert a Manchester United irányításáról álmodozott.


A birminghami Kékek menedzsere szerint Ferguson, aki a Uniteddel éppen északnak véve az irányt a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt szerdán, még mindig ezer szállal kötõdik holnapi ellenfelükhöz, a Rangershez.

 

Honfitársáról elmondta McLeish, hogy amikor anno még az Aberdeen menedzsere volt - ahol õ maga is játszott Ferguson keze alatt - visszautasította, hogy az Ibrox stadiumban edzõsködjön.

 

"Alex visszautasította a lehetõséget, hogy a Rangers menedzser legyen - de csak egyetlen okból. Már akkor is azt forgatta a fejében, hogy Angliába megy edzõsködni, és a Manchester United kispadjára ül majd le" - mondta McLeish.

 

"Nem a Rangers volt az egyetlen klub, amelyet elutasított akkoriban. Az Arsenal és a Tottenham is szívesen látta volna."

 

"Véleményem szerint a Fõnök csak egy klub hívására várt, egy bizony klubéra - a Manchester Unitedéra. A többi pedig már történelem."

 

 

McLeish arra is emlékeztet, hogy Ferguson ezer szállal kötõdik a Rangershöz, hiszen kezdetben szurkolóként bíztatta a csapatot, majd játékosként beírta magát a klub történelemkönyvébe, végül pedig hét évvel ezelõtt gyõztes csapat hadvezéreként 1-0-ra gyõzedelmeskedett az Ibroxban.

 

"Sir Alex szívében még mindig fontos helyet foglal el a Rangers, ennyi év távlatából is. Szeret a Ibrox stadiumban sétálgatni, és ott lenni, ahol korábban rengeteg idõt töltött el" - tette hozzá.

 

"Még mindig emlékszem arra, hogy bejött az irodámba, amikor hét évvel ezelõtt a Bajnokok Ligájában játszottak ellenünk."

 

"Volt egy kis kísérete is aznap este. Emlékszem, Andy Roxburgh is ott volt."

 

"De Sir Alex nagyon udvarias volt, és élvezte minden percét, amit egykor imádott klubja szentélyében tölthetett. Nagyon örült, hogy beléphetett a Rangers menedzserének irodájába, kicsit iszogattunk is, és sokat nevettünk."

 

"Jó volt látni, ahogy belépett az irodámba, még akkor is, ha az eredménnyel nem lehettünk feltétlenül elégedettek."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!