Rooney tagadja az eligazolási találgatásokat

A Manchester United csatára, Wayne Rooney kijelentette, nem azért írt alá új szerzõdést a csapattal, hogy ezzel megnövelje az érte kiadandó átigazolási összeget.


Az angol válogatott csatárt számos kritika érte a szurkolók részérõl az Old Traffordon, miután közölte Sir Alex Fergusonnal, hogy nem fogja meghosszabbítani 2012-ben lejáró szerzõdését, azonban a történetben fordulat állt be, és végül új, öt éves szerzõdést írt alá a Vörös Ördögöknél a múlt hónapban.

 

Egyes szakértõk szerint a szerzõdéshosszabbítás volt az egyetlen járható út a United számára, hogy a játékos értékének megfelelõ összeget kaphassanak, ha úgy döntenek a szezon végén, hogy eladják a 25 éves játékost.

 

Azonban Rooney, aki a múlt heti Wigan elleni bajnokin tért vissza bokasérülésébõl, kijelentette, hogy hosszú távra tervez a Manchester Unitednél.

 

"Én is olvastam azokat a fejtegetéseket, hogy azért írtam alá az új szerzõdésemet a klubbal, hogy így magasabb árat kérhessenek értem egy leendõ kérõtõl" - kezdte támadó a MUTV-nek.

 

"Ez szemen szedett hazugság. Azért írtam alá az új szerzõdésemet, hogy még hosszú ideig a Manchester Unitedet erõsíthessem."

 

 

Mielõtt a korábbi Everton játékos aláírta volna új konrtaktusát, nyíltan kritizálta, és egyben meg is kérdõjelezte a Vörös Ördögökben rejlõ ambíciókat, de azóta Sir Alex Ferguson jóvoltából tudhatjuk, hogy a játékos azonnal bocsánatot kért tõle és játékostársaitól is, amiért a klubot kritizálta.

 

Rooney a MUTV-nek ma adott interjúban felfedte, hogy nincs harag közte és társai között a történtek miatt, és ugyanezt erõsíti meg Jonny Evans is.

 

"Azt lehetett olvasni, hogy rossz viszonyban van a csapattársaival, de errõl szó sincs" - kezdte az észak-ír válogatott védõ.

 

"Teljesen normálisan kezeltük a helyzetet. Õ egy hatalams személyiség az öltözõben, mindig forr körülötte a levegõ."

 

"Mindig megvolt benne a gyõzni akarás, fantasztikus játékos. Ez nem tûnik el csak úgy."

 

"Tavaly kimagasló formában játszott, rengeteg gólt szerzett. Remélhetõleg ebbõl az idén is megtud csillogtatni valamit."

 

 

A United menedzsere, Sir Alex Ferguson szerint Wayne Rooney visszatérése új kezdetet jelenthet számára a felemás szezonkezdet után, amelyben nagy mértékben közrejátszott Rooney magánéleti botránya is.

 

"Egyértelmûen" - válaszolta Ferguson arra a kérdésre, hogy Rooney megfelelõ erõnléti állapotban van-e.

 

"Ez nem lehet kérdéses."

 

"Megfelelõ edzettségi állapotban van. Még szüksége van labdás edzésekre, mert ebbõl nem sok volt neki az utóbbi idõben, de már jó úton halad, és a szerdai mérkõzés jó lehetõség lesz számára ahhoz, hogy visszaszerezze azt a formáját, amire tudjuk, hogy képes."

 

"Talán két-három mérkõzésbe beletelik mire ez eljön, de ezek nagy segítségére lesznek abban, hogy minél gyorsabban visszakaphassuk az igazi Rooney-t."

 

"Ez a mostani egy nagyon kiélezett párharc lesz, egy remek pályán, nagyszerû stadionban, utánozhatatlan hangulattal. Ezek mind pozitív hatással lehetnek Wayne képességeire."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!