Giggs: Túl szép volt, hogy megtagadjam

Ryan Giggs bevallotta, nem utasíthatta vissza a lehetõséget, hogy csatlakozzon David Moyes edzõi csapatához.


A walesi élvezte az elsõ betöréseit az edzõi munkába, de elsõ és legfontosabb, hogy még mindig játékosnak tartja magát.

"Egy hívást kaptam [David Moyes-tól], amikor Törökországban az edzõi képesítésemen dolgoztam" - mondta az Inside Unitednek.

"Az elsõ gondolataim arról szóltak, vajon mindez hogyan hatna a dolgokra, mert természetesen úgy készültem, hogy további egy évet játszom."

"Beszéltem errõl néhány emberrel, gondolkoztam ezen, de csak pozitívumokat találtam; semmi negatívumot nem láttam. Ez egy izgalmas lehetõség számomra, amit nem utasíthattam vissza."

Giggs elsõ ízben az idei felkészülési túra három hete során ízlelhette meg az edzõi munkát, amikor a klub ellátogatott Thaiföldre, Ausztráliába, Japánba és Hongkongba is. Bár elsõsorban játékosként készült fel a szezonra, Moyes asszisztálásával is eltöltött némi idõt a háttérstáb többi tagjával együtt.

 


Az edzõsködés nem olyan valami, ami Giggsnél egyik napról a másikra jött. Elmondása szerint az elmúlt öt évben dolgozott ezen.

"Mindig a játékra koncentráltam, de ugyanakkor az edzõi képesítéseimen is dolgoztam. Néha nagyon nehéz volt, mert idõigényes, de örülök, hogy megtettem. Öt évvel ezelõtt nem gondoltam, hogy ennyi idõsen is játszani fogok, így azt akartam, hogy biztosan felkészült legyek, amikor befejezem a játékot és elkezdtem tanulni az edzõsködést."

Ryan új szerepe nem az egyetlen változás, amin át kellett esnie a nyár során. Immár 24. szezonjában húzza fel a stoplist, de ez lesz az elsõ, amikor nem Sir Alex Ferguson irányítja.

Persze minden United játékos ugyanígy van ezzel, de Giggsy-nek - aki mindenkinél több idõt töltött el a klubnál játékosként - különösen furcsa lehet. Ennek ellenére a 39 éves játékos azt mondja, nagyon lenyûgözték az új menedzser módszerei.

"Igazán gyakorlatias" - mondta. "Õ egy olyan menedzser, aki ott van edzésen és szeret részt venni benne."

"De remek szimmetria van Steve Rounddal, Jimmy Lumsdennel, Phil Neville-lel és velem - mindenki jól együtt dolgozik a többiekkel. Szereti irányítása alatt tudni az edzések nagy részét, de tudja, hogy a többiek azért vannak ott, hogy segítsenek."

"Nagyon részletes ember. Szeret mindent tudni játékosairól és úgy vélem, ez az, ami kell ahhoz, hogy Manchester United menedzser legyél. Minden a részletekben rejlik."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!