Három fiatal, fénylõ csillag

A United szezon elõtti felkészülése leginkább az élesség visszaszerzésérõl szól, de emellett David Moyes lenyûgözése is napirenden volt. Három fiatal pedig élt is ezzel a lehetõséggel.


Wilfried Zaha

Kora: 20 év
Poszt: szélsõ
Szereplés a túrán: 3 kezdõ, 2 csere
Gól a túrán: 1 (Cerezo Osaka ellen)

Mi a története? Januárban írt alá a Crystal Palace játékosaként, de fél évre még a Sasoknál szerepelt kölcsönben, ahol fõszereplõ volt a csapat Premier League-be történõ feljutásában. Immár teljes értékû Vörös Ördög és nagyon várja, hogy lenyûgözze David Moyes menedzsert.

Mivel tûnt ki? Nyers ütemével és hajlandósággal arra, hogy védõket támadja folyamatosan. Tipikusan egy merész srác, akinek bár még mindig sokat kell tanulnia, izgalmas lesz nézni, mit alkot ebben a szezonban.

Hogyan tovább? Érdekes látni, hogyan mûködik majd, ha a teljes Manchester United keret együtt lesz és nagyágyúkkal keveredik. Valószínûleg a tanulás szezonja lesz ez nála, de egyike a potenciálisan lebilincselõ játékosoknak.

Mit mondanak róla? "Wilfried egy fantasztikus tehetség. Nyers és nagyszerû egyéni képességekkel megáldott játékos, aki a korai jelek szerint szorgalmas is. Éhes arra, hogy az ellenfél tizenhatosán belül legyen, ami egy nagyon jó dolog." - Rio Ferdinand

 



Adnan Januzaj

Kora: 18 év
Poszt: támadó
Szereplés a túrán: 2 kezdõ, 3 csere
Gól a túrán: 1 (Kitchee FC ellen)

Mi a története? Adnan az Anderlechttõl került Manchesterbe, majd miután bemutatkozott az akadémiai csapatban, sérülések szabdalták pályáját. Az elõzõ szezonban sebesen fejlõdött, akit az év tartalék játékosának választottak és ott lehetett a kispadon Sir Alex Ferguson utolsó mérkõzésén.

Mivel tûnt ki? Hatalmas önbizalma és természetes képességei szövetkezett az újonnan felfedezett munka és törekvés szintjével. Többé már nem tolják el a labdától, saját maga megy bele a kemény ütközetekbe. Elsõ felnõtt gólja mellett, ami egy fejes volt, Wilfried Zahának adott egy olyan gólpasszt a Cerezo Osaka elleni, utolsó pillanatban szerzett egyenlítõ találat elõtt, ami a legszebbek közé való.

Hogyan tovább? Sokan úgy vélik, még túl fiatal és zöldfülû a Premier League-hez, de mindenképp gondolkodóba ejtette David Moyes-t. Ha egy kölcsönadás jönne a képbe, ami a legésszerûbb lenne, talán a kontinens egyik legjobb képességeivel megáldott fiataljává válna.

Mit mondanak róla? "Januzaj megváltozott. Mindig remek tehetsége volt, jó agya volt, jól idõzített, remek egyensúlya volt és labdával is jól bánik. Csupán jóval többet fejlõdött a szezon során, továbbra is lehajtott fejjel kell dolgoznia, hogy lássa, milyen messze mehet el." - Warren Joyce, az U21-esek vezetõje

 



Jesse Lingard

Kora: 20 év
Poszt: támadó
Szereplés a túrán: 3 kezdõ, 2 csere
Gól a túrán: 4 (2 az A-League All Stars, 1 a Yokohama, 1 a Kitchee FC ellen)

Mi a története? A warringtoni fiatal a United ranglétráját megmászva 2011-ben ifjúsági FA-kupát nyert, mielõtt felkerült az U21-esekhez. Tavaly is helyet kapott afelkészülési túrára utazó keretben, majd a Leicesterhez került kölcsön, ahol ötször lépett pályára csereként.

Mivel tûnt ki? Nagy ígéretnek tûnt az elmúlt szezonban, de a játék fizikális része visszatartotta. Most, hogy magasabb lett szélesebb vállakkal, jelenléte nagyobb és megmutatkozik önbizalma. Merész, képes gólokat szerezni és rendkívül jó technikája van.

Hogyan tovább? Úgy tûnik, elkerülhetetlen lesz Moyes alatti bemutatkozása, aki szerint az elsõ csapat ajtaján kopogtat Jesse. A Ligakupa tökéletes erre.

Mit mondanak róla? "Hiszek magamban, de el kell kezdenem még jobban hinni magamban. Ez az, amit az edzõk mondanak nekem. Tudnom kell, mirõl szól a játékom és gólokat kell szereznem. - Jesse Lingard

 


A képekre kattintva eredeti méretben megtekinthetõek azok és letölthetõek!
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!