Edwin: Rio mindig méltóságteljes

Edwin van der Sar beszélt Rio epikus karrierjérõl az Old Traffordon, a holland az ex-kolléga erényeit magasztalta...


Amikor a Unitedhez érkeztem, az egyik dolog, amelyet Sir Alex Ferguson mondott nekem, az volt, hogy meg kell szervezni a védelmet, és meg kell gyõzõdnöm róla, hogy egy percig se veszítsem el a koncentrációmat a mérkõzésen. Amikor elkezdtem dolgozni a védõkkel, azonal tudatosult bennem, hogy Rio milyen minõséget képvisel.
 

Igen ritkán láthattunk tõle rossz belépõt. Mindig is egyenes és méltóságteljes volt. Nagyon ritkán került a földre, a szemét mindig a labdán tartotta. Általában vagy megelõzte a csatárt, és elsõként érte így el a labdát, vagy csak feltartóztatta az ellenfelet, és várt a legtökéletesebb pillanatig, amikor elvehette tõle a labdát.  

 

Ha valódi futballista agyad van, elõbb láthatod meg a dolgokat, mint bárki más, így te reagálhatsz elsõként. Te érheted el elsõként a labdát, segíthetsz egy csapattársnak, és megelõzhetsz szinte minden gondot. A megértése és elkötelezettsége felülmúlhatatlan.
 
Dolgoztam már együtt néhány nagyszerû védõvel a Unitednél, de számomra Rióval és Nemanjával alkotott hármasunk volt a legszilárdabb, ahol mindannyian tudtuk, mi történik, s mind hárman elõre megtervezve voltunk az adott területen.
 
 
Számos nagyszerû védõvel játszottam pályafutásom alatt - amikor 24 éves voltam, Danny Blind és Frank Rijkaard volt elõttem az Ajaxnál -, de úgy gondolom, hogy a Rio és Nemanjával alkotott hármasunk volt a legjobb. Sokkal idõsebb és tapasztaltabb lettem a Hollandiában eltöltött évek alatt, miután az olaszországi kitérõn negatív tapasztalatokat szereztem, amely után Anglia következett, ahol elõször a Fulhamnél szerepeltem, majd a Unitedhez már sokkal érettebb, bölcsebb játékosként érkeztem.
 
Ezzel, illetve Rio és Nemanja képességeivel együtt elõrelátóan és segítve a másikon nagyszerû kapcsolat alakult ki közöttünk, amely nagyon jól mûködött.
 
Élveztük a sikert az együtt töltött idõnk alatt, és Rio ezt még hosszabb ideig élvezhette a Manchester Unitednél. Remek, hogy már sok-sok éve ebben a klubban játszik.
 
Mindig nagyon keményen dolgozott, a nehéz idõkben sem adta fel, és sikereket, trófeákat ért el, amirõl fiatalon csak álmodni mert. Sikerült megvalósítani a vágyát.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!