Tíz éve hunyt el Jimmy Davis

Sir Matt Busby óta a Manchester United büszke arra, hogy a klub saját tehetségeket nevel ki. Még ha egy tehetség nem is tudja megmutatni az Old Traffordon, mire képes, akkor is képes hosszú pályafutást elérni más bajnokságokban.


Bizonyíték erre, hogy az elõzõ heti Championship rajt során mennyire sok olyan játékos lépett pályára a fordulóban, akik Carringtonban tanulták a labdarúgás alapjait.

Bár soha nem tudhatjuk, hogy Jimmy Davis rendszeresen a Vörös Ördögök tagjává vált volna, õ nagy megbecsülésnek örvendett. Bizonyára nevet szerezhetett volna valahol.

Pontosan tíz évvel ezelõtt, a kora reggeli órákban a 21 éves fiatal közlekedési baleset következtében életét vesztette. A saját 3-as BMW-je összeütközött egy DAF teherautóval, Davis pedig a helyszínen meghalt.

 


A 21 éves játékos akkor csatlakozott a Watfordhoz, ahol kölcsönben szerepelhetett, a United akkori menedzsere, Sir Alex Ferguson pedig így nyilatkozott: "Nem találhattál kedvesebb, pezsgõbb személyiséget, mint Jimmy Davis. Igazi potenciállal rendelkezõ játékos volt, ezért is adtuk kölcsön a Watfordnak ebben a szezonban. Huszonegy évesen nagy ígéret volt. Mindannyian nagyon szomorúak vagyunk, ez egy szörnyû hír."

Davis egyetlen alkalommal szerepelt a manchesteri elsõ csapatban. 2001 novemberében a Highburyben, az Arsenal ellen lépett pályára. Egy nagyon fiatal csapat állt ki akkor, csupán Phil Neville, Roy Carroll és Dwight Yorke voltak azok, akiket tapasztaltabbnak lehetett mondani és végül az Ágyúsok 4-0-ra gyõztek.

Danny Webber szintén szerepelt azon a találkozón. Ugyanazon a nyáron - amikor Davis - õ is csatlakozott a Watfordhoz és véleménye szerint barátjának valós esélye volt arra, hogy rendszeres tagja legyen a United elsõ csapatának.

"Semmi kétség nincs bennem, hogy Jimmynek remek pályafutása lett volna. Még három év volt hátra a Uniteddel kötött szerzõdésébõl. Megvolt benne a törekvés, a képesség és a személyiség, minden megvolt benne ahhoz, hogy top játékossá váljon" - mondta Webber a közelmúltban az Independentnek.

Davis halála miatt elrendelt nyomozás kimutatta, a játékos ittas állapotban volt és a jármûve a 120 mérföldes sebességet (kb.200 km/h) is meghaladhatta. Erre Webber így reagált: "A mai napig nem tudom, hogy ez honnan jött. Ezt nem tudom elfogadni. Ha ez olyan, amire az emberek figyelni akarnak, ám legyen, de aki ismerte Jimmyt, az csak nevetne ezen. Õ nem kockáztatott soha és nem ivott. Tiszta életet élt."

Davis tiszteletére a United játékosok miután az FA-kupa döntõjében legyõzték 4-0-ra a Millwallt, mindannyian Davis számával és nevével ellátott mezt viseltek.

 


Gary Neville így nyilatkozott akkoriban: "Ma nem az volt a fontos, nyerünk-e vagy veszítünk. Kilenc hónappal ezelõtt volt egy csapattársunk. Még mindig gondolunk rá és mindig szóba kerül. Remélhetõleg az, amit ma tettünk, egy pillanatra mosolyt csal Jimmy szüleinek ajkára."

A Watford elõtt Jimmy a Royal Antwerp és a Swingon Town csapatiaban is megfordult kölcsönjátékosként, valamint rendszeres tagja volt az angol utánpótlás válogatottaknak.
 


Sportmole

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!