Fergie kiegyensúlyozott csatárpárosra vágyik

Sir Alex Ferguson elismerte, az utóbbi idõben túlságosan sokszor állt fel 'toldozott-foldozott" csatársorral, és támogatja Dimitar Berbatovot, hogy nyerje vissza csúcsformáját Wayne Rooneyval együtt.


Berbatov még a kispadra se ülhetett le a Manchester United legutóbbi, Wigan elleni bajnokiján, amelyet egy fiatal támadóalakzattal nyerte meg 2-0-ra az együttes.

 

A történtek után azonnal napvilágot láttak olyan pletykák, hogy a bolgár támadó távozik az Old Traffordról, aki azóta nem találja a szezon kezdetén nyújtott parádés formáját, hogy mesterhármaszt szerzett a Liverpool elleni 3-2-es gyõzelem alkalmával.

 

Amíg az egykori Tottenham játékos csak a lelátóról szemlélhette társait, addig Wayne Rooney hosszú idõ után elõször léphetett pályára csereként a Vörös Ördögöknél, és ezt követõen Sir Alex Ferguson azt tervezi, hogy minél elõbb újra összehozza a párost, hogy újra a kezdõcsapatban riogathassák az ellenfelek védõit.

 

"Elég sokszor cserélgettük a csatársor tagjait az utóbbi idõben, és vállalnom kell a felelõsséget azért, hogy lehet, egy kicsit túl sokszor tettük ezt meg" - kezdte a skót menedzser.

 

"Mostantól sokkal inkább szem elõtt kell tartanunk a folyamatosság elvét."

 

"Rengeteg fiatal bevethetõ támadó áll rendelkezésünkre, de remélhetõleg Wayne Rooney újra visszanyeri régi formáját, és jó párost tudnak alkotni Dimitar Berbatovval."

 

 

Berbatovot a csapat elsõ számú csatáraként emlegették az idény kezdetekor, ám a szeptember óta nyújtott egyre gyengébb teljesítményét követõen újra felerõsödtek azok a hangok, hogy van-e maradása Manchesterben.

 

A United szurkolók ugyanis nehezen tudják megemészteni, hogy a csatár már manchesteri mezben is bemutatott zsenialitása leggyakrabban harmatgyenge produkcióval párosul, pedig egy több mint 30 millió fontért szerzõdötetett játékostól, aki a Tottenhamben csillogott, nem ezt várnák el. Ferguson szerint azonban a legmagasabb szinten nehéz folyamatos teljesítményt nyújtani.

 

"Nem kell Dimitart bûnbaknak kikiáltani" - jelentette ki a 24 éve regnáló edzõlegenda.

 

"A mai futballban nehéz egyenletesen a topon lenni."

 

"Egy nagyon sok harcot megkövetelõ bajnokságban kell helyt állnunk. Az idáig született eredmények is ezt mutatják. Folyamatos teljesítményt elvárni a játékosoktól elég nehéz dolog."

 

"Nézzünk csak körül a többi klubnál. Õk is hasonló problémával küzdenek, mint mi."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!