Közbeszólnak az amerikai tulajdonosok

Az angol labdarúgás két legnagyobb riválisának, a Liverpoolnak és a Manchester Unitednek a tulajdonosai nem hivatalos egyezményt kötöttek annak érdekében, hogy sem Wayne Rooney, sem Luiz Suarez ne igazoljon Londonba.


Az anfieldi tulaj, John W Henry és a United tulajdonosai, a Glazer család régóta ismerik egymást, még az amerikai sportokhoz kötõdõ kapcsolataik révén kapcsolatban voltak az átigazolási sagák miatt, melyek - kiegészülve Gareth Bale és a Real Madrid sagával - uralták a nyarat.

Megegyeztek abban, hogy elszántan kiállnak és nem engednek Suareznek, Rooneynak és képviselõiknek, akik az átigazolásokért harcoltak.

A Liverpool nem fogja eladni Suarezt semmi pénzért az Arsenalnak és Rooney is elfelejtheti, hogy a Chelsea-hez megy. Azáltal, hogy ezt a stratégiát választották, a tulajdonosok abban bíznak, hogy ezen a nyáron történtek fordulópontot jelenthetnek a játékosok hatalmának növekedésének megállításában. Ugyanis az Egyesült Államokból érkezve meglepõdve tapasztalták azt, hogy egyes sztárjátékosok, akik szerzõdésben állnak Premier League klubjukkal azt várják el, hogy egyet csettintenek és az történik, amit akarnak.

Természetes szövetségesüknek tartják a Tottenham igazatóját, Daniel Levyt is, aki két évvel ezelõtt megakadályozta, hogy Luka Modric a Chelsea-hez szerzõdjön, most pedig Bale ügyével foglalkozik.

 


A Liverpool külföldi csapatnak - nem közvetlen riválisnak - fogja csak eladni Suarezt, míg Rooney csak abban az esetben távozhatna, ha a nagyo sokat költekezõ Paris Saint Germain vagy a Monaco letenne az asztalra 60 millió fontot. Valószínûleg egyik sem történik meg.

A két klub hajthatatlansága magyarázza, eddig miért nem nyújtott be a két játékos átigazolási kérelmet, bár voltak olyan hírek, amelyek szerint már megtették.

A United ragaszkodik ahhoz, hogy Rooney marad, de nehéz idõszak elé néz majd a játékos, mire megbékélnek vele. A 27 éves csatár megdöbbent, miután ügynöke nem tudta összehozni, hogy távozhasson a bajnoktól, de még egy átigazolási kérelem, vagy a Chelsea csapatától érkezõ harmadik, immár 50 millió fontos ajánlat sem változtatná meg Glazerék hozzáállását.

 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!