Ryan új szerepében

Ryan Giggs a nyár elején elfogadta felkérését, hogy legyen a Manchester United játékosedzõje, amellyel kapcsolatban most az Inside Unitednek beszélt részletesebben...


Ryan, milyen volt a nyarad, és hogy érzed magad fizikálisan az új szezon elõtt.... készen állsz?

Személy szerint én nagyon jól érzem magam. A szezon befejeztét követõen három hétre teljesen kikapcsoltam, de aztán a nyaralásom alatt jó párszor elmentem edzõterembe. Emellett többször úsztam, kicsit golfoztam és futottam is. Törökországban voltam Gary Nevillelel az edzõi képesítésem megszerzése érdekében, úgyhogy volt edzõpartnerem, ami nagyon jó volt. Az edzéseken eddig minden a lehetõ legnagyobb rendben ment, mindenki nagyon keményen dolgozik.

 

Eltudnál kicsivel több mindent árulni a szerepedrõl - van arról pontos elképzelésed, hogy mit fogsz csinálni játékosként, és mit edzõként?

Minden annak a függvénye, hogy miként alakulnak a dolgok, és biztos vagyok benne, hogy az idõ elõrehaladtával minden a helyére a kerül majd. Miután a régi stáb tagjainak nagy része távozott, így szerintem a menedzser szerette volna, ha megmarad a folytonosság a csapat életében, ehhez pedig még hozzátesz az is, hogy visszahozta a klubhoz Phil Neville-t, ez pedig nagyon jó a menedzser számára. Izgatott vagyok, hogy tanulhatok, és új menedzserrel dolgozhatok együtt azok után, hogy ilyen hosszú ideig dolgozhattam együtt az elõdjével, és eddig minden remekül mûködik.

 

Az átlagszurkoló valószínûleg nem igazán van tisztában azzal, hogy miként is mûködik az edzõképzés és a képesítések megszerzésének folyamata - hallunk A, B és Pro licenszekrõl is... te most épp hol tartasz a tanulási folyamatban, és mennyire élvezed ezt a világot?

Nagyon élvezetes és izgalmas. Ahogy mondtam, ezen a nyáron folytattam edzõi tanulmányaimat Törökországban. 8 napot töltöttünk kint az U20-as Európa-bajnokságon és a helyszínrõl tekintettük meg a mérkõzéseket. Az egész a mérkõzések megfigyelésérõl, és a a bemutatók összerakásáról szólt. Nagyszerû volt. Huszonegyen voltunk a kurzuson. Rengeteg idõt töltöttünk együtt, és nagyon sokat tanulhattam a különbözõ menedzserektõl és az edzõktõl. Hihetetlen nagy szórású volt az edzõi szintek között, hiszem a Premier Leaguetõl a harmadosztályon át, egészen az ötödosztályig mindenhonnan képviseltették magukat szakemberek.... Tényleg nagyon élveztem a dolgot. Még egy évünk van hátra, amely során még három ilyen találkozónk lesz, úgyhogy most már nagyon közel állunk ahhoz, hogy elvégezzük.

 

 

Karriered melyik stádiumában döntötted el egyértelmûen, hogy szeretnél elindulni az edzõi pályán?

A lehetõ legjobban szerettem volna felkészülni arra, amikor már be kell fejeznem a játékot. Mindig is a futballra koncentráltam, de emellett az edzõi képesítéseimre is hangsúlyt fektettem. Ez idõnként nehéz volt, mert elég sok idõt felemészt, de tényleg nagyon büszke vagyok, hogy már itt tartok. Öt évvel ezelõtt még nem gondoltam volna, hogy ilyen idõs koromra még mindig játszani fogok, úgyhogy biztosra akartam menni, hogy felkészülve ér majd az, hogy be kell fejeznem, úgyhogy ezért kezdtem el az edzõi pálya felé elindulni.

 

Milyen a szereped Steve Round (másodedzõ), Jimmy Lumsden (elsõ csapat edzõje) és Phil Neville (edzõ) mellett?

Minden tõlem telhetõt megfogok tenni azért, hogy segítsem õket. Õk tényleg nagyon jók voltak hozzám. Új vagyok még ebben a dologban, és még sok mindent kell tanulnom. Ez olyan, mintha most minden újrakezdõdne. De nagyon szerencsésnek mondhatom magamat azt illetõen, ahogyan a többiek segítettek nekem eddig, és remélem ezt majd meghálálhatom.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!