Raul: United helyett Schalke

Raulnak, a spanyol futball korszakos alakjának, három évvel ezelõtt megvolt rá a lehetõsége, hogy a Manchester Unitedhez igazoljon, ám az Old Trafford helyett a Bundesligát válaszotta.


A Real Madrid ikonja 2010 nyarán visszautasította azt a lehetõséget, hogy a Manchester Unitedhez igazoljon, ehelyett pedig a Schalke 04 csapatát választotta, árulta el ügynöke, Gines Carvajal.

 

A tapasztalt csatár azt követõen döntött amellett Madrid elhagyása mellett, hogy már nem érezte biztosítottnak helyét a Királyiak kezdõcsapatában, a folytatásra pedig számos lehetõsége akadt, köztük a Vörös Ördögök is hívták.

 

Ennek ellenére végül Felix Magath hívó szavára igent mondott a Bundesliga egyik élcsapatának hívására, és sokak meglepetésére Gelsenkirchenbe költözött.

 

"Az elsõ döntés az volt, hogy távozni kíván, a második pedig azzal volt kapcsolatos, hogy hol tud továbbra is a legmagasabb szinten játszani és hol nem. Számos olyan klub is kereste kegyeit, ahol trófeákért harcolhatott volna, és köztük volt a Manchester United is" - kezdte Carvajal a Marca-nak.

 

 

"Azonban volt egy személy - ez volt Felix Magath - aki meggyõzte, hogy hozzájuk igazoljon és a Schalkeban játszon."

 

"Komoly volt a United érdeklõdése, de a csapatban betöltendõ szerepe körül voltak bizonytalanságok - nem lehetett tudni, hogy kulcsjátékosként, vagy csak csereként számolnak vele. Ha a kispadon kötött volna ki, akkor ennyi erõvel otthon is maradhatott volna."

 

"Ha csak néha kapott volna lehetõséget és angolul akart volna tanulni, akkor a Realnál is maradhatott volna. Magath viszont maga jött el Madridba és meggyõzte róla, hogy igazoljon a Schalkeba.

 

Raul 2012-ben aztán az Al Sadd kedvéért elhagyta a Schalket is, tegnap pedig visszatért a Real Madridhoz is, ahol egykori és jelenlegi csapata játszott gálamérkõzést a tiszteletére.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!