Jones a legjobbaktól tanul

Phil Jones tudja, hogy Rio Ferdinand és Nemanja Vidic a legjobb középsõ védõk közé tartoznak, ezért tökéletes mentorok lehetnek a számára.


Két remek szezon után fényes jövõt jósolnak az Old Traffordon a huszonegy éves játékosnak, aki a Blackburn Roverstõl érkezett 2011-ben. Annak ellenére viszont, hogy jelenleg nem játszhat mindig a kedvenc posztján, Jones boldogan kivárja az idejét, és addig is a tanul a legjobbaktól.
 
"Mindig van mit tanulnom Riótól és Vidától" - mondta Phil a MUTV-nek. 
 
"Amikor figyelem a játékukat, vagy visszanézzük a meccseket, ellehet lesni egy-két dolgot - a trükköket amiket használnak. Mindig beszélnek hozzád az edzéseken és tanácsokkal látnak el. Folyamatosan tanulunk, ez tény."
 
Jones a Community Shielden elért gyõzelem alkalmával középsõ védõként kezdett, ami talán arra utalhat, hogy David Moyes ott fog vele számolni a jövõben. Ugyanakkor Rafael korai sérülése átszervezésre kényszerítette a csapatot, így került Jones a jobb szélre, míg Chris Smalling bekerült középre.
 
Amikor megkérdezték, hogy ez a váltás frusztráló volt-e a számára, Jones egy határozott igennel válaszolt, viszont nem gyõzte hangsúlyozni, hogy a személyes ambícióit mindig háttérbe szorítják a csapat érdekei.
 
"Remek volt középsõ védõként kezdeni a mérkõzést, de amikor már azt hittem, hogy lesz egy igazán jó meccsem középen, történt valami. Sajnos ilyen a labdarúgás és neked túl kell lépned az ilyen dolgokon, de szerencsére megtudtuk nyerni a merkõzést."
 
 
"Természetesen középsõ védõként szeretek magamra gondolni, és remélhetõleg folyamatosan szerepelhetek majd ott, lehetõleg minél hamarabb, de a lényeg az, hogy a Manchester United-ben játszhassak."
 
Hat nappal a Wembley-ben elért gyõzelem után, Jones a Swansea elleni 4-1-es gyõzelembõl is kivette a részét, ami David Moyes elsõ bajnoki gyõzelmét jelentette a United élén, és futball világ figyelmét is felkeltette. A szokásosnál nagyobb nyomás volt a Vörös Ördögökön és ez csak még édesebbé tette a gyõzelmet.
 
"A gyõzelem az egy szokás nálunk, egy olyan szokás amivel jó, hogy rendelkezünk" - mondta Phil.
 
"A srácok elégedettek voltak a találkozó után, de tudjuk, hogy ez egy hosszú szezon és semmi okunk nincs arra, hogy elszálljunk  magunktól."
 
"Volt rajtunk nyomás, de nem gondolom, hogy az átlagosnál nagyobb nyomással kellett volna megküzdenünk ahhoz képest mint amihez eddig is hozzászoktunk már. Szerintem remekül oldottunk meg a helyzetet és mindenki igazán jól kezelte ezt a szituációt. Jól teljesítettünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!