Több mint három pont

Még alig startoltak el a csapatok, de máris egy ínycsiklandozó összecsapás vár az angol liga kedvelõire, a Manchester United hétfõn, a Chelsea csapatát fogadja az Álmok Színházában.


Így, a szezon elején még nem mérvadó egy-egy gyõzelem, vagy vereség és a három pont még nem bír döntõ jelentõséggel, de a hétfõi összecsapás sokkal többrõl szól majd, mint az elérhetõ pontok megszerzése.

 

David Moyes remekül debütált a Vörös Ördögök élén, a Swansea felett aratott 4-1-es gyõzelem során, a United bajnoki nyitómérkõzésén. Jose Mourinho pedig, elsõ nagy megmérettetésére készül, amióta visszatért a Chelsea-hez. A Kékek már két mérkõzést is játszottak a bajnokságban a Hull Cityt gyõzték le nyitómérkõzésükön 2-0-ra, majd szerdán az Aston Villa gárdáját fogadták a Stamfod Bridge-en, amit szintén a portugál tréner csapatának sikerül megnyernie 2-1-re, de az Arsenalt elpáholó Villával már nehezebben boldogultak. Mourinho nyár eleje óta megpróbál nyomást gyakorolni, a Sir Alex védõszárnyai nélkül maradt manchesteri gárdára, és megállás nélkül ostromolja, a Wayne Rooney-ért tett ajánlatával, az Old Trafford vezetését. Moyes viszont nem hagyja magát terrorizálni és legutóbb bejelentette, hogy Rooney nagy eséllyel kezdõ lesz a Chelsea elleni találkozón. A pszichológiai hadviselés tehát már javában tart, amikor is a bajnokokat irányító Moyes és az anno a Chelsea-vel bajnokságot nyert Mourinho hétfõn farkasszemet néznek egymással.

 
Valószínû felállások
 
 
 
Mivel Demba Ba-t, majd Fernando Torrest, Romelu Lukaku váltotta mindkét bajnokin, így a felkészülés alatt is rendkívül jól szereplõ játékos, nagy eséllyel kezdhet az élen. David Luiz sérült, ami azt jelenti, hogy továbbra is Gary Cahill és John Terry kezd feltehetõen a Kékek védelmének szívében.
 
Tekintettel arra, hogy a Manchester United gárdája remek összmunkáról tanúskodott a Swansea ellen, valószínû, hogy hasonló lendületes játékkal próbálkoznak majd, csak most Rooneyval Van Persie mögött, tarhatják fenyegetés alatt a vendégek kapuját.
 
A holland csatár remek formában ott folytatja, ahol abbahagyta tavaly, két zseniális góllal nyitott a Swansea ellen. A United játékát Van Persie, három támadó játékossal a háta mögött, rendkívül veszélyessé teheti. Egyes elemzõk szerint, a Vörös Ördögök túl nagymértékben támaszkodnak, Van Persie gólerejére, viszont ha jobban belegondolunk, Wayne Rooney és Javier Hernandez góljainak száma sem elhanyagolható, és Danny Welbeck is remek teljesítménnyel indította a szezont, így nem igaszán állja meg ez a feltételezés a helyét. 
 
A United ellen Mourinho, feltehetõen Eden Hazardtól kemény munkát vár majd el, a pálya teljes hosszában a balszárnyon, ezáltal viszont a belgának kevesebb lehetõsége lesz befele sodródni. Sõt Juan Matának is hasonlóan meg kellene felelnie a másik oldalon, ami nem igazán egyeztethetõ össze a Kékek eddigi játékstílusával. Míg Mourinho támadásoknál inkább a középjátékkal, addig Moyes a szélsõkkel operál. Érdekes lesz látni, hogy hogyan oldják meg a támadások és védekezések közötti átállásokat.
 
 
Rafael hiányában, Phil Jones lesz feltehetõen a védelem szélén, ami kissé konzervatívabb játékot eredményez majd, de talán taktikailag megfelelõbb lesz, olyan barangoló játékos ellen, mint Hazard. A United védelemivonalában a legnagyobb terhelés, természetesen Vidicre és Riora nehezedik, az õ koncentrációjuk döntõ fontossággal bír a vendégek támadóerejével szemben.
 
Carrick remek tempót diktál, és rendkívül ügyesen helyezkedik ahhoz, hogy társai mindig megtalálják, de Ramires és  Lampard zavarásához, mindenképpen szüksége van egy olyan társa, aki hatékonyan segít a védekezésben és megpróbál minél több labdát elcsípni a középpályán. Remélhetõleg Clev képes lesz megbirkózni ezzel a feladattal. 
 
Szintén kulcsfontosságú mindkét csapat játékánál, hogy minél feljebb gyakoroljanak nyomást az ellenfélre, eddig Moyes-szal ez jól ment a Unitednek, a Chelsea-nek viszont kevésbé, elõzõ két bajnoki mérkõzésén.
 
 
Nehéz megjósolni az eredményt. Mourinho nagy a taktikus, viszont a Unitedben, Moyes-szal az élen, most mindenki bizonyítani akar. A Vörös Ördögök 1-4-es gyõzelme pedig arra enged következtetni, hogy nem okozott visszaesést a váltás az Old Trafford legénységének teljesítményében. A fogadóirodák hazai gyõzelmet tippelnek. Remélhetõleg ez így is lesz, igazából senki sem számít nagy gólkülönbségre, sokan voksolnak a döntetlen mellett is. Van olyan, aki szerint Rooney lesz a mérleg nyelve és ha Moyes bizalmat szavaz neki, õ gólokkal bizonyíthat majd. Nekem pedig, egy kisördög azt súgja, valami különleges meglepetés történik a hétfõ esti összecsapás alkalmával, ami remélhetõleg a Vörös Ördögök javára dõl majd el.
 
Források: unibet.com, independent.co.uk, bleacherreport.com, givemesport.com


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!