Best: Karrierem csúcspontjai

2001 szeptemberében George Best a United Review-nek adott interjút, mely során kiderült, melyek voltak Best karrierjének csúcsai.


A labdarúgás kezdete
"Gyermekként a Wolves csapatát követtem, az ötvenes években nagyszerû csapatuk volt. Emlékszem, az elsõ tévés meccset õk játszották villanyfénynél. Belfastben a Glentoran volt az én klubom, nagyapám egy kõhajításnyira lakott a pályájuktól. A United északír megfigyelõje, Bob Bishop figyelt fel rám és Joe Armstrong (a klub akkori vezetõ megfigyelõje - a szerk.) vitt az Old Traffordra."

Bemutatkozás a Unitedben
"A West Brom ellen történt az Old Traffordon 1963 szeptemberében - csak májusban írtam alá profi szerzõdésemet. A kezdõrúgás elõtt egy órával tudtam meg, hogy játszani fogok. Nyertünk 1-0-ra és David Sadler - a szobatársam - szerezte az egyetlen találatot. 54 ezres tömeg volt kint a találkozón, különleges nap volt számomra."

Az elsõ gól
"Karácsonyig kellett várjak a második mérkõzésemre, amely a Burnley ellen volt. Karácsony másnapján 6-1-re kapott ki a csapat a Turf Mooron, de két nappal késõbb mi nyertünk 5-1-re. Emlékszem, a befasti sportlapok a gólom fényképét közölték, amire nagyon büszke volt a családom."

 


A kedvenc találat
"A West Ham ellen mesterhármast értem el és a második gólom nagyon szép volt. Egy szöglet után több játékost is megelõztem, bár kezdtem elveszteni az egyensúlyomat, próbáltam nem elesni és a gyengébbik lábammal, a ballal lõttem el, ami végül a hálóban kötött ki."

A legfontosabb gól
"Nincs annál nagyobb, mint gólt szerezni az Európa Kupa döntõjében és szerencsére ez megadatott számomra a Wembley-ben a Benfica ellen. De fontosság szempontjából talán nagyobb volt az, amit a Real Madrid ellen szereztem az elõdöntõben. Ismét ballal voltam eredményes, ezzel nyertünk 1-0-ra az Old Traffordon, majd Madridban 3-3-at játszottunk, úgyhogy végülis a gólom döntött."

Dupla mesterhármas
"Egyszer hatot lõttem a Northamptonnak, 8-2-re nyertünk a County Groundon FA-kupa mérkõzésen. Ami még különlegesebbé tette az egészet az az volt, hogy ez volt az elsõ meccsem eltiltásom után. Tony Book fia, Kim volt a kapuban, akivel évekkel késõbb találkoztam és emlékeztetett arra a mérkõzésre. 28 volt a legtöbb gól, amit egy szezon alatt szereztem és ezzel gólkirály lettem az elsõ osztályban."

Személyes kitüntetések
"Az egyetlen, amely többet jelentett minden más díjnál az az, hogy 1968-ban én lettem az év európai játékosa. Azért is gondolom így, mert akkoriban számos nagyszerû játékos szerepelt. Még pályafutásom befejezése után 30 évvel is nyerek díjakat, ami szép dolog."

 


Legkeményebb ellenfelek
"Minden csapatban volt egy olyan játékos, aki rugdosódott, nálunk ilyen volt Nobby Stiles. Senki nem szeretett a Leeds ellen játszani, mert mindannyian osztották az ellenfelet és a jobb bekkjük, Paul Reaney volt talán a legjobb védõ, akivel szembe kerültem."

Különleges pillanat
"A legnagyobb meccs, amin játszottam, az az európai kupadöntõ volt és ami még különlegesebbé tette, az az volt, hogy 10 évvel a müncheni tragédia után történt mindez. Nem csak visszajöttünk abból a tragédiából, de megnyertük a legrangosabb klubversenyt is."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!