Giggs élvezi kettõs feladatát

Ryan Giggs élvezi játékos-edzõi pozícióját, és bevallja, hogy most már más megvilágításban látja a menedzseri feladatokat.


Giggs jelenleg Steve Round és Phil Neville társaságában segíti David Moyes munkáját a Vörös Ördögök élén. Szombaton a United veteránja nem vett részt a játékban, mivel a bemelegítésben segédkezett a játékosoknak, majd az edzõi stábban foglalt helyet a kispadon. Giggs, aki júliusban végezte el az UEFA edzõi tanfolyamát, bevallja hogy még mindig a tanulás idõszakát éli, de hozzáteszi, hogy élvezi minden percét új pozíciójának.

 
"A menedzserrel fantasztikus élmény együtt dolgozni, õ egy zseniális edzõ" - mondta Giggs a ManUtd.com-nak. 
 
"Az õ munkáját figyelni remek tapasztalat gyûjtési lehetõség a számomra. Természetesen a hosszú évek során, amit csak tudtam ellestem Sir Alextõl is és nemzetközi szinten néhány más edzõk munkamódszereit is mindig érdeklõdéssel figyeltem, de edzõasszisztensként már teljesen új perspektívából szemlélhetem a dolgokat."
 
"Nagyon élvezem a gyakorlati tapasztalat szerzést, és sokkal nagyobb elismeréssel tekintek a menedzserek munkájára. Most látom igazán, hogy milyen kemény munka folyik a háttérben a csapat érdekében."
 
 
"Játékosként az a feladatod, hogy felmenj a pályára és a maximumot hozd ki magadból. Bele sem gondolsz, hogy milyen hatalmas munkával jár megszervezni, hogy minden és mindenki a helyén legyen, minden eszköz a rendelkezésedre álljon, hogy a lehetõ legtöbbet tudd kihozni magadból. Most mát látom az érem mindkét oldalát és ez egy igazi felfedezés a számomra."
 
Giggs amellett, hogy még mindig értékes tagja a United keretének, és minden nap rendszeresen edz a többiekkel, fontos tagja Moyes edzõi stábjának is és szintén napi szinten jelen van az edzõi megbeszéléseken is.
 
"Nagyon fontos és rendkívül érdekes ez a munka" - magyarázza Giggs.
 
"Azt kell elérnünk, hogy a játékosoknak állandó kihívást jelentsenek az edzések is, és így természetes módon érjék el teljesítményük határait. Olyan feladatokat kell összeállítanunk, hogy sose legyen unalmas a munka, és a mérkõzések között is folyamatosan motiváltak legyenek a srácok. Nagyon érdekesek ezek a megbeszélések, ahol az edzések intenzitásának változtatására is nagy figyelmet kell fordítanunk a lazább és a megterhelõbb idõszakok váltakozásával. Még sokat kell tanulnom, hogy jó edzõ lehessek, de el kell mondanom, hogy élvezem minden percét a munkámnak."  
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!