Híres magyar Vörös Ördögök: Rátóti Zoltán

Rátóti Zoltán exkluzív interjút adott a ManUtdFanatics.hu új rovatának, amelyben híres magyar Vörös Ördögökkel beszélgetünk a klubról!


ManUtdFanatics.hu: Kérem, meséljen arról, mi fogta meg Önt a Manchester Unitedben?

Az, hogy az európai és a brit futball ötvözetét játsszák: nem csak a küzdelmes, rakkolós foci, mint például a Liverpoolé, ugyanakkor nem csak elegáns és szemet gyönyörködtetõ (de többnyire nem igazán eredményes), mint az Arsenalé.

 

ManUtdFanatics.hu: Ki a kedvence a Vörös Ördögök közül az egykori és jelenlegi csapatból?

Nem lehet egyetlen kedvencet említeni. A régi nagyok közül George Best, Bobby Charlton és Cantona, a maiak közül (bár sajnos már nem köztük játszik) Cristiano Ronaldo és persze Rooney említendõ. De ha egyetlen futballistát kell választani, az mindenképpen Ryan Giggs.


ManUtdFanatics.hu: Mit jelent Ön számára Sir Alex Ferguson, illetve mi volt az elsõ reakciója, amikor a távozásáról értesült?

Szenvedély és szakmai tudás ideális ötvözetét testesíti meg, maga az állandóság – távozása nyilvánvaló és törvényszerû, mégis hihetetlen: a múló idõvel szembesít. De nem a leszálló ág kudarcai mentén, hanem a visszavonuló gyõztes hadvezér örökre megmaradó képével.


ManUtdFanatics.hu: Mit gondol, David Moyes meg fogja állni a helyét a Manchester United kispadján?

Ferguson után csak bukni lehet. A közönségnek nem lesz hozzá türelme, azaz nem fog tudni kiderülni, hosszú távon megállná-e a helyét.


ManUtdFanatics.hu: Járt már az Old Traffordon? Ha igen, kérem meséljen róla!

Sajnos nem.


ManUtdFanatics.hu: Ha visszamehetne az idõben, melyik United mérkõzést tekintené meg élõben?

Hiába voltak évtizedekkel ezelõtt is nagy meccsek, Denis Law, Best stb. káprázatai, a katartikus élmény a Bayern elleni BL-döntõ és annak utolsó néhány perce volt. Olyan katarzis, amire a színház is törekszik, de azt csak kivételes pillanatokban tudja megteremteni.


ManUtdFanatics.hu: Mit gondol a United esélyeirõl ebben a szezonban?

Visszaesés várható, küzdeni fog a BL-helyért, de nem a bajnoki címért.

 


ManUtdFanatics.hu: A Bajnokok Ligája csoportkörében a Sahtar, Leverkusen és Real Sociedad lesz az ellenfél idén. Mit gondol, meddig menetelhetünk idén a legrangosabb európai kupasorozatban?

Ebbõl a körbõl még valószínûleg továbbjut, a folytatásra kevés esélyt látok.


ManUtdFanatics.hu: Mennyire tudja összeegyeztetni az életét a United szurkolással, illetve milyen sûrûn látja a csapat meccseit?

Manapság a „nagycirkusz”, azaz a nemzetközi futball esti, „fõ mûsoridõbe” csúszott, azaz egybeesik a színházi munkával – szóval nehéz az egyeztetés.


ManUtdFanatics.hu: Kérem, állítsa össze a saját álom tizenegyét a mindenkori United játékosokból!

Schmeichel – Neville, Ferdinand, Stiles - Cantona, Keane, Giggs – B. Charlton, Rooney, Best, C. Ronaldo

(és akkor kimaradt: Law, Beckham, Scholes, Vidics, Stam, Van der Saar…) – és persze nem az igazi a 3-3-4-es felállás, de nem volt szívem bizonyos csatárokat kihagyni.


ManUtdFanatics.hu: Ismeri a ManUtdFanatics.hu honlapot?

Bevallom, amíg nem kerestek meg, eszembe sem jutott a neten keresgélni.


ManUtdFanatics.hu: Milyen tervei vannak a jövõre nézve?

Egy hónapja kezdtük az évadunkat és szeptember 27-én a negyedik bemutatónkon leszünk túl. Hasonlóan intenzív a „jövõ”, vagyis az évad folytatása. Sokszor terveztem, de még a Kaposvári Rákóczi mérkõzéseire sem jutottam el, talán most…..


ManUtdFanatics.hu: Mit üzenne a hazai szurkolóknak?

Mint minden sportban, így a fociban is az ellenfél legyõzése a cél, de nem a megsemmisítése. A lelátókon is ennek az elvnek kellene érvényesülnie.  

.

 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Rátóti Zoltánnak az interjúért! 


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!