Giggs újabb rekord határán

Ha Ryan Giggs szerepet kap a Manchester United szerdai Donyeck elleni találkozóján, minden idõk legtöbb Bajnokok Ligája mérkõzésen szerepelt labdarúgója lehet a sorozatnak.


A 39 éves walesi csatár 145. alkalommal léphet pályára a BL-ben, ezzel megelõzheti a spanyol Rault az örökranglista élén. Giggs 29 gólt szerzett ebben a sorozatban, melynél többet csak Ruud van Nistelrooy teljesített (38) a Vörös Ördögök színeiben.

 
Amikor Giggsyt újabb közelgõ rekordjáról tájékoztatták a walesi varázsló a következõképpen reagált: "Tényleg? Nahát, ezt nem is tudtam. Ez egy nagyszerû verseny és én nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy volt alkalmam kétszer is megnyerni a klubbal. Sok nagyszerû emlék fûz ehhez a versenyhez és nagyon büszke leszek arra, ha egy olyan kiváló futballistát elõzhetek meg, mint Raul."
 
 
Bár Raul nem akasztotta még szögre a futballcipõjét, jelenleg a katari Al Sadd csapatát erõsíti, így nem igazán lesz majd esélye tovább növelni a Bajnokok Ligájában való szerepléseinek számát. Giggsy 5 alkalommal jutott szerephez ebben a szezonban Moyes irányítása alatt, emellett edzõi feladatokat is ellát új trénere oldalán. A veterán játékos edzõi ambíciói örömmel töltik el a klub másik legendás rekorderét, Sir Bobby Charltont.
 
"Csodálatos, hogy Ryan is részt vesz David edzõi stábjának munkájában" - mondta Sir Bobby. 
 
"Õ egy fantasztikus játékos, egy hihetetlen tehetség, aki imádja a futballt. Giggs hatalmas szolgálatokat tett eddig a klubnak játékosként is, és most fantasztikus élmény látni, ahogy edzõként adja tovább tapasztalatait."
 
"Egyszerûen hihetetlen, hogy mindjárt 40. Még mindig olyan teljesítményre képes, mint egy 30 éves játékos, aki a pályája csúcsán van. Amellett, hogy egy nagyszerû játékos, Ryan fantasztikus szónok is, és fontos része a mai napig az öltözõnek. Nagy szerencse számunkra, hogy az edzõi stábban tudhatjuk õt."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!