Kifizetõdõ a kemény munka Európában

Clayton Blackmore szerint igen egyszerû a képlet arra, hogy a Premier League csapatai miként térhetnek vissza az európai kupaporond topcsapatai közé: újra fel kell fedezniük és alkalmazniuk az energiával, kemény munkával fûszerezett brit stílust.


Az elmúlt szezonokban leginkább Spanyolország és Németország csapatainak dominanciájáról szólt a Bajnokok Ligája, és mindegyik csapat esetében az egyértelmû technikai képzettség és tehetség mellett a jól szervezettség, a fegyelmezettség, illetve a letámadásos játék alkalmazása volt megfigyelhetõ, visszaszerezve a labdát, vagy akadályozva ezzel az ellenfelet.

 

Szerdán a Manchester United újra a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt, amikor a Real Sociedad gárdáját fogadják az Old Traffordon, a Manutd.com-nak nyilatkozva Blackmore pedig arról beszélt, hogy stílus és hozzáállásbeli váltásra van szükség Európában a sikerhez.

 

"A csapatok mostanra már megváltoztak, keményen dolgoznak, nyomás alá helyeznek, és keményen visszazárnak" - kezdte Blackmore, aki részese volt a Manchester United 1991-es KEK-gyõzelmének.

 

 

"Nagy stadionokban, nagy csapatok ellen kell helytállni most már minden együttesnek, akik soha nem adják fel, és állandóan azon vannak, hogy nyerjenek. Belemásznak akár az arcodba is és tényleg nagyon keményen képesek dolgozni azért, hogy nyomás alá helyezzenek."

 

"Szerintem a brit csapatoknak újra vissza kell térniük ehhez a mentalitáshoz, különösen Európában. Amikor újra indulhattunk az európai kupaküzdelmekben, és 1991-ben megnyertük a Kupagyõztesek Európa Kupáját, mi nem az európai (kontinentális) stílus szerint játszottunk. Nagy tempót diktálva, gyorsan visszazárva, keményen dolgozva játszottunk. Ha megnézzük a trendeket, hogy manapság miként játszanak a csapatok, látható, hogy mostanra már mindenki, a Barcelona, a Bayern München és a Borussia Dortmund is így tesz."

 

"Ezért féltek tõlünk annyira Európában; nagyon keményen dolgoztunk és lezártunk minden lehetséges utat az ellenfeleink elõtt. Nem hagytunk idõt az európai csapatoknak arra, hogy játszanak, már a csatáraikra is hatalmas nyomást helyzeztünk, és egészen a védelmükig lezártuk a területet."

 

"Mostanra már minden európai csapat így tesz, ami nagyon vicces, mert mutatja a futball ciklikusságát. Nekik meg van hozzá a technikásságuk is, de ez bármely brit csapatban is megvan."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!